Romantikat ja nostalgiat

Rootslaste Boråstapeter toob Skandinaavia stiilis heledatesse kodudesse täienduseks unenäoliselt kauneid lillemustreid, mis on inspireeritud suvistest aasadest ja metsadest ning valatud möödunud sajandile omasesse vormikeelde.

Tapeetidega juba 1910. aastal tootmist alustanud firma toodab uuemate kujunduste kõrval ka ajalooliste disainide järgi valminud tapeete. Paljud kujundused ei ole tehtud mitte arvuti abil, vaid sündinud käsitsi maalitud sketšidest.

Fotod 2x: Boråstapeter

Briti päritolu 1838 Wallcoverings valikust leiab ajatut klassikat ning rohkelt romantilises võtmes lillemotiive.


Õrnad õied, loomad, linnud ja teised loodusest näpatud motiivid on lisaks tapeetidele leidnud koha ka kodutekstiilidel.

Troopilisi mustreid ja pastelseid toone

Briti tootja Cole&Son ICONS sari ammutab inspiratsiooni 1950ndate Miamist — esindatud on pehmed roosad ja õrnad mündirohelised toonid, motiividest torkavad silma suured palmilehed ja flamingod.

Fotod 2x: Cole&Son

Mr Perswalli malbetes toonides tapeetidega võib kodust kujundada tõeliselt meditatiivse paradiisiaia.

Eksootilisi lillemotiive leiab ka Feileri imeliselt pehmetelt kootud šenillkangast kodutekstiilidelt. Valikus on nii patju-pleede kui ka vannitoarätikuid.

Foto: Feiler.de

Pisut luksust ja glamuuri

Rootsi brändi Engblad&Co uus kollektsioon on inspireeritud luksushotellide suursugustest interjööridest. Rohkelt kohtab rikkalikke ja sametisi toone ning põnevaid tekstuure. Sekka ka pisut metallikuma ja art deco stiilist inspireeritud motiive.

Fotod 2x: Engblad&Co

Tänavu 140-ndat aastapäeva tähistav Lincrusta (kelle tooteid müüb Eestis Decorest), esindab põnevalt reljeefseid tapeete, mis sobivad hästi nii eluruumidesse kui ka niiskemasse vannituppa.

Fotod 2x: Lincrusta

Luksust ja glamuuri soosivad trendid ka kodutekstiilidel — siidisegused ja sametised kangad ning rikkalikud juveelitoonid on igati omal kohal!


Samuti kohtab tekstiilidel üha enam reljeefseid mustreid ja omanäoliseid tekstuure.

Foto: Safeco

Lihtsat praktilisust!

Kodukontorisse või koolilapse tuppa sobib hästi lihtne ja praktiline tapeet. Näiteks Mr Perswalli maakaartidest inspireeritud kollektsioon on suurepärane valik!

LOE LISAKS: