1. Hubaselt maalähedane

Kui armastad maalähedast stiili, võib elamisse õdusat meeleolu tuua nii maakivist rustikaalse kaminaga kui ka teistest looduslikest kividest tuleasemetega. Imeliselt hästi sobib seda tüüpi kamin maakoju, kus ta lisab juba ilma tuld tegematagi ohtralt hubasust.

Ekslik on arvata, et maalähedased kaminad sobivad palkmajja ja minimalistlikud modernsesse elamusse. Ka uue eramu või korteri lakoonilisse interjööri saab naturaalsest kivist kaminaga pisut hubasemat meeleolu luua.

Ja mitte ainult interjööri, vaid ka õueruumi!

Kui unistad kaminast, mis ei jää jalgu pidevalt muutuvatele sisustustrendidele, siis on klassikaline kamin parim valik. Antiigist inspireeritud sambad ja ornamente annab võrdselt hästi sobitada nii klassikalises, maalähedases kui ka modernses võtmes sisustusega.

Mängida saab ka materjalidega — mõnda kodu kaunistab marmor, teist krohvitud pind.

Siinsesse põhjamaisesse kodusse on valitud aga hoopis valgeks värvitud tellis.

Lihtsa ja modernse koduga sobib lihtne kamin, mis endale liigset tähelepanu ei nõua. Sellise funktsionaalse lahenduse puhul koondub tähelepanu just sellele, mis on oluline — tulele endale!

Betoon on materjal, mida tasub julgematel kaminate juures katsetada. Tulemus on ääretult lihtne, kuid samas vägagi eriline ja elegantne!

Pilke püüab ka peaaegu klassikaks kujunenud lahendus — orgaaniliselt seina sisse “sulandunud” tulease.

Kui maalähedased kaminad loovad mõnusalt nostalgilise meeleolu, siis teistmoodi disainiga metallist tulease annab ruumile uudse ja värske välimuse. Metallist kaminate eelis on ka see, et tehasetoodanguna on nad enamasti juba kasutusvalmis.


Kui elad korteris, kus lõõri ehitamine ei tule kõne allagi, aitab meeleolu luua dekoratiivkamin. Kuhja see üle küünaldega ja sama efekt on garanteeritud! Tulekoldes annavad laheda efekti ka dekoratsiooni eesmärgil sinna asetatud küttepuud. Samas võib "tuleaset" ära kasutada hoopis praktilisematel eesmärkidel ja seada sinna sisse näiteks riiul raamatutele või ajakirjadele.


LOE LISAKS: