Kui tihti on üürikorteritesse kuhjatud suvalised asjad, mis mõeldud pigem ajutise elaniku esmaseid vajadusi täitma, kui silmailu pakkuma, siis Anella kodus on põhjalikult läbi mõeldud viimnegi nurgatagune. Skandinaavialikult avar ja helge kodu kujundati koos sisekujundaja Triin-Liisa Voltri abiga ning tulemus sai õhuline ja elegantne.

Kaks aastat tagasi Tallinnas uusarendusi vaadates sattus Anella Tartu maanteel asuva City Residentsi otsa, mille välisfassaad jättis oma suursuguse väljanägemise ja pronksist detailidega kustumatu mulje. Et korter otsustati soetada enne maja valmimist, lähtuti arhitektuursetest joonistest ja 3D visuaalidest. Esialgu otsustati pisema korteri kasuks hoone 8. korrusel, mis võlus suurepärase vaate ja sobiva siseviimistluse poolest. Anella hindas nimelt sisustuses tumedat tammeparketti, mis aitas otsust langetada. Möödunud aasta kevadel jõudis aga kätte päev, kui mindi esimest korda korterit vaatama ja ees ootas omamoodi šokk — 43m2 suurune korter mõjus oma tumeda parketiga hoopis tikutopsina. Head emotsiooni ei tekitanud ka sünge ja vihmane ilm, mis röövis pisikeses korteris viimsegi mulje avarusest.

Korterist väljudes jäi kitsas ruum kummitama ja tekkis hirm, et elamisse ei mahu ära korralik garderoob. Koju jõudes sirviti veel hoolega Endoveri kodulehel teisi allesjäänud kortereid ja nii sattus omanik enda jaoks väga hea variandi peale — otsustati soetada suurem tänavapoolne korter, millele lisasid veelgi avarust maast laeni ulatuvad klaasaknad. Korteri absoluutseks krooniks on talveaiaga magamistuba, kus on päevasel ajal mõnus raamatut lugeda ja tänavamelu jälgida.

75-ruutmeetrine kolme toaga korter võlus hea planeeringu ja ruumikusega. Esialgne viimistlus tuli arendaja poolt — ühelipiline hele tammeparkett, tammespooniga põrandaliistud, valged seinad ja põrandaga harmoneeruvas toonis uksed.

Kogu sisustus peale vannitoa, kus sai küll kraanikauss sai välja vahetatud, sündis värske korteriomaniku ja sisekujundaja viljakast koostööst. Kõigepealt valiti välja köök, mille puhul lähtuti sama maja näidiskorteri köögist. Algupärase viimistlusega loovad täiusliku harmoonia valge köögimööbel ja naturaalsest puidust tööpind ja tagasein. Kontrasti lisavad mustad skandinaavialikus stiilis söögitoolid.

Omaniku sooviks oli tuua valgesse korterisse pisut tumesinist, pronksi ja halli. Unistused said realiseeritud tekstiilide, õhuliste metall-lauakeste ja valgustite abil.

Oluliseks märksõnaks sai ka marmor, mida oleks võinud Anella meelest elamises rohkemgi olla, kuid sisekujundaja nõu järgi piirduti vaid vannitoa tööpinna ja öökappidega magamistoas.

Järgmine märksõna millest prooviti lähtuda, on lihtsus. Osaliselt see ka õnnestus, kuid seda mitte just põhjamaise stiili kõige kargemale äärmusele omaselt. Teine magamistuba mähiti pehmesse ja naiselikku roosasse.

Vaata rohkem pilte galeriist:
  • Soovid selles kaunis kodus ise ajutiselt elada? Korterit on võimalik rentida majutusportaali Airbnb vahendusel.

LOE LISAKS:

Jaga
Kommentaarid