Avara ja valgusküllase korteri sisukujunduse autor on korteriomanik ise ja suurem osa mööblist on oma kätega oskuslikult restaureerinud. Krystyne sõnul on Taanis heaks tavaks, et korterit müües või üürikorterist välja kolides värvid seinad valgeks. Nii ongi enamiku taanlaste kodud minimalistlikud ja valged. Krystynegi jäi truuks kohalikule tavale ja stiilile.

Erilist tähelepanu on pööratud valgustitele. Avarat esikut kroonivad teesõeltest ja metallist valmistatud Madame Filou lambid Saksamaalt.

Sisustusesemed ja -aksessuaarid on valdavalt üles korjatud Taanis neli korda aastas toimuvatelt vanakraamipäevadelt, kuhu naabruskonna inimesed oma üleliigse kraami tänavale jätavad. Lisaks armastab Krystyne külastada vanakraamipoode ja anda vanadele esemetele uus elu.

Elutuba ehib halliks värvitud kapp, mis on uuenduskuuri käigus saanud kaasaegsed uksenupud.

Magamis- ja elutoa tagumisse seina on aktsendiks lisatud tagasihodlik, mööbli ja tekstiiliga harmoneeruv tapeet.

Öökappidena on kasutatud hõbedaseks võõbatud vanamööblit ja Krystyne töökohalt psühhiaatriahaiglast mahakantud metallriiulit.

Skandinaavia stiilis vannitubades laialt levinud lihtsad valged kahhelplaadid on saadud kaasavaraks eelmiselt korteriomanikult. Vannituba ilmestavad uue elaniku päritolule viitavad detailid. Söögitubagi on hele ja lihtne.

Aeda on kujundatud mõnus istumisala.

Järgmisel nädalal toome teieni veel ühe eestlase elamise Taanis — modernsemas võtmes Kristi Maire kodu!

Jaga
Kommentaarid