Allasuunatav valgusti pimestaks voodislamajat.

Tuba peaks saama valgustada maksimaalselt ja teisel hetkel väga õdusalt.

Magamistoas vajame head valgustatust, et ruumi näiteks koristada või sättida ennast kodust väljaminekuks ja seda just eriti pimedamal sügis-talvisel perioodil.

Ent magamistuba on eelkõige siiski puhkamiseks ja lõõgastumiseks, seetõttu peaks olema võimalus ka õdusa valguse loomiseks. Üks võimalus on kasutada dimmerdamist — valgustugevust reguleeritakse dimmeri abil. Samuti saab hea õhkkonna luua kasutades seina- või põrandlampe.

Erineva värvi ja läbimõõduga Marseti Discoco

Eraldi kategooria moodustavad meeleoluvalgustid, mis on ka dekoreerivaks elemendiks. Samas tuleb teada, et hubasus sünnib läbi valguse ja varju, kus osa ruumist on varjus ja osa on enam valgustatud.

Suurepärase valgustuse saab peidetud valgusega, mis tähendab, et valgusti on ruumis mittenähtaval kohal. Viimase saab paigaldada nii lae- kui ka seinakarniisi taha või hoopis, kui soovite — voodi alla.

Axolight suunatav valgusti Voluptas

Mis tüüpi valgusteid kasutada?

Kas eelistada seina- või laualampe sõltub elustiilist ja maitsest. Huvitava tulemuse võib luua hoopis keskmise kõrgusega põrandavalgustitega.Laualambi valikul tasuks jälgida valgusti kupli kuju ja mõõte. Kuppel ei tohiks olla liiga suur ja avar, et selle serva alt valgus pimestama hakkaks.

Valgustite paigutus peaks olema mugav ja käepärane lülitamiseks nii enne uinumist kui ärgates, et ei peaks voodist tõusma ja liikuma toa teise otsa. Enne ehitust tuleks kõik aegsasti läbi mõelda. Muidugi on olemas ka puldiga valgusteid või targa maja tarkvara, mille abil kõiki neid funktsioone juhtida.

Kolme erineva kõrgusega ja värviga opaalklaasist Oluce valgusti nimega Atollo, vaata lähemalt SIIT.


Siinkohal tuleb mainida, et soovides head ja huvitavat ning mitmekülgset valguslahendust tuleb varakult tegeleda valgustuse planeerimisega, sest juba lõplikult viimistletud toas ei ole enam kerge lisada näiteks süvislampe põrandasse või seina.

Marseti Nolita on läbipaistva kattega ja tekstiilkupliga

Magamistuba ja LEDid

Magamistoas võib kasutada ka LED lampe. Tavapärane on LED valgustite asetamine voodi päisesse lugemislambiks. Enamasti on oluline valguse kitsas vihk ning valge valgus, mida saaks suunata näiteks lugemise puhul raamatule või ajakirjale.

Modoluce valgusti Koala seeria


Kui arvestada asjaolu, et inimene puhkab paremini välja pigem jahedamas ruumis, siis Led valgustid on just õige valik — LED ei eralda ruumi mingit soojust. Ka karniisi taha sobib hästi LED riba. Sääst on garanteeritud.

Magamistoavalgustid loovad sobiva meeleolu — vaata suuremat valikut SIIT.

Hea valgustatus eeldab eelnevat planeerimist ja läbimõtlemist!

Jaga
Kommentaarid