Disainibüroo Onion arhitektid Arisara Chaktranon ja Siriyot Chaiamnuay võtsid eramu sisekujundusprojekti lähtekohaks animafilmi Tom & Jerry, mis loodi USA-s 1940ndatel. Maja sisemus on justkui suur tükk juustu, milles olevad augud on tõhusad käiguteed. Maja nimi ongi Jerry House.

Kujundusprojekti suurim väljakutse oli Arisara ja Siriyoti sõnul ühendada majasisesed käiguteed ruumidega. Majas paikneb viis eri kõrgusel horisontaalset võrgupinda, mis on spetsiaalselt Jerry House’i tarvis teha lastud. Põrandajätkudena toimivad erineva suurusega võrgukihid paiknevad eri kalde all ning igas neist on auk. Auku kukkumine on lõbus ja turvaline, sest selle all paikneb omakorda võrgukiht, mis kukkuja kinni püüab.

Lisaks tavapärastele ruume ühendatavtele treppidele ja käiguteedele pääseb Jerry House’is ruumist ruumi ka muul viisil — näiteks metallredeleid mööda. Maja alumiselt korruselt võib redelit mööda läbi võrguaukude ronida perepoja tuppa kolmandal korrusel. Poiste magamistoad on omavahel ühenduses ka tunneliga — täiskasvanute jaoks on need liiga kitsad, kuid lapsed pääsevad neist lahedalt läbi.

Jerry House’i erinevad toad on erinevat värvi. Üldkasutatavad ruumid nagu hall ja elutuba on valget värvi. Vanemate magamistuba on sinepikollane, külaliste magamistuba helelilla, perepoegade toad sinised ja helerohelised ning käigutunnelid samuti sinised.


Fotod: W workspace: Wison Tungthunya. Onion