1. Tsemendist lillepotid

Vaja läheb:

  • Tsementi
  • Ümmargusi plasttopse või nelinurkseid papist piimapakke
  • Liivapaberit
  • Teipi

Esmalt otsusta, millise suuruse ja kujuga lillepotte soovid ning vali vormivõtmiseks vastavas mõõdus potsikud. Vormiks sobivad nii plastikust jogurtitopsid ja säilituskarbid kui ka papist piimapakid. Teine samm on tsemendisegu tegemine. Kalla pulber ämbrisse ja sega hoolikalt veega ning tee parajalt paks hapukoorelaadne segu.

Vaja läheb kahes suuruses anumat, mille üksteise sisse asetamisel peab jääma piisavalt ruumi tsemendisegu jaoks. Pisema anuma sisemusest saab ava, kuhu taimed istutada.

Kui oled segu vormi kallanud, suru pisem anum allapoole ja vajadusel kinnita teibiga, et vältida selle üleskerkimist.

Kui segu on kuiv, lõika ümbritseva plasttopsi või papist pakendi serv katki ja tõmba vorm kivistunud massi ümbert ära. Samamoodi toimi ka sisemise vormiga. Lihvi liivapaberiga servad siledaks.

Ja nüüd taimi istutama! Eriliselt hästi sobituvad potti kaktuselised ja sukulendid.

Kui armastad modernset joont ja betooni toorest ilmet mööblidisainis, siis selle asemel, et disainipoodidest sobivat toodet taga ajada, võid analoogse lahendusega ka kodus edukalt hakkama saada.

Foto: Poppet & Button’i abilaud (79€) / Casa Uno baarilaud (315€)


Nagu ka lillepottide puhul, läheb vaja sobivas suuruses vormi, tsemendisegu, vett ja liivapaberit. Jalgadeks sobivad puidust pulgad leiab ehituspoest, kuid kaubandusvõrgus on saadaval ka eraldi müüdavaid lauajalgu — valik sõltub soovitud tulemusest ja eelarvest. Siinses projektis on kasutatud lihtsaid puidust pulki, millele otsesse võib soovi korral dekoratiivse elemendina paigaldada näiteks vasktorude mütsid. Lauaplaadi vorm võeti plastikämbrist.

Segu vala ämbrisse täpselt nii palju, kui paksu lauaplaati soovid. Enne tsemendi kivistumist tuleb massi sisse paigaldada jalad. Kui tsement on kuivanud, eemalda vorm, anna liivapaberiga väike lihv ja dekoreeri jalad kas värvi või vasest detailidega.

Vaata täpsemaid juhiseid videost:

LOE LISAKS: