Üks viis aasta lõpus oma kodu ilmet muuta on muidugi kõikvõimalikud kaunistused, küünlad, tuled, kuuseoksad-ja pärjad, kuid võimalusi on veelgi. Suurema pealehakkamise korral võib ette võtta näiteks terve seina (või mitme) ülevõõpamise.

Värske värv toas loob täiesti uue ruumi — muutuvad valgus ning vanad värvikontrastid ja julgema toonimuutuse korral ka ruumi suurus. Ühe seina värvimine pole suur kunsttükk, vaid kergelt teostatav. Eriti lihtne on näiteks savivärviga — kaks kihti värvi saab peale kantud ühe päevaga, nii 8-tunnise vahega ning kui hommikul alustada, siis on järgmiseks hommikuks sein nii-öelda kasutusvalmis.

Kui terve seina värvimine tundub siiski liiga suure ettevõtmisena, siis võib meeleolu luua erinevate ajutiste mustrite ja kujunditega. Miks mitte šablooni abil ühevärvilisele seinale tekitada kuuse, lumehelveste, päkapikkude või mõni muu jõuluteemaline kujutis? Selline ajutine kodukaunistamine on võimalik juhul, kui seina katab pestav poevärv ning kujundi jaoks kasutatakse savi- või kaseiinvärvi.

Enne suuremat maalritööd tuleks kusagil märkamatus kohas katsetada, kas kujundi pärast ka ilusasti maha pesta saab. Seejärel tuleks endale meelepärane pilt välja valida ja teha šabloon — ise, kui käsitöö meelepärane, ja lasta teha, kui pole nii osavad näpud. Kui see valmis, ei olegi enam muud kui šabloon seinale ja värvi tupsutama (svammi või pintsliga). Pärast värvimist võib šablooni kohe eemaldada ja värvil kuivada lasta.

Kes päris värviga oma seina kaunistada ei taha, siis saab ka muud moodi — kasutada kleebiseid, teipi, puuoksi, jõulutulesid, kangast või paberist välja lõigatud kujundeid ning palju muud.

Allikas: Safran