Vii korrastamine lõpuni, alles siis hakka midagi juurde ostma.

Ära alusta kodu korrastamist sellest, et lähed ja ostad terve hulga erinevaid hoiukaste ja muid hoiustamistarvikuid. Jah, kõik need kenad kastid ja karbikesed ja korvid võivad ju tõeliselt ahvatlevad välja näha, kuid neist on kasu ainult siis, kui need on oma mõõtmetelt sobivad (riiulile, voodi alla, kappidesse), neis hoiustatakse tõepoolest seda, mida neis hoiustama peaks ning need toimivad hästi just neis kindlates ruumides.

Alusta pigem koristamisest, sorteerimisest ja asjade äraviskamisest ning alles seejärel vaata üle, milliseid hoiustamiskaste sul tõesti vaja võiks minna ning mine ja osta mõned. Alati on võimalik neid hiljem juurde osta. See pole kindlasti parim lähenemistee, kui su kodu on täis tühjana seisvaid hoiukaste ning sul tuleb tüll aega pead murda, mida küll neisse paigutada ja kus neid kasutada võiks.

Ära ampsa suuremat tükki, kui närida jaksad

Ära võta endale ühte TERVET päeva, et KOGU kodu ühe hooga korda teha. Väga vähestel inimestel jagub energiat ja tähelepanu, et kaheksa tundi järjest korrastada ja asju ümber organiseerida. Tõenäoliselt muutud päeva edenedes aina tüdinumaks ja üha vähem efektiivsemaks. Palju tõhusam on jagada ettevõtmine väiksemateks juppideks ning kulutada ühe ruumi või projekti peale kaks kuni kolm tundi. Nii jagub sul rohkem motivatsiooni ja energiat ja sa ei põle protsessi käigus nii kergesti läbi.

Vii iga ettevõtmine lõpuni — täielikult ja lõplikult

Selge on see, et efektiivseks korrastamiseks tuleb asjad kategooriatesse sorteerida (mida alles hoida, mis läheb äraviskamiseks, mis taas- või uuskasutamiseks, annetamiseks, sõbrale andmiseks või põhjalikult ära pakkimiseks). Kriitiline on siinkohal see, et niipea kui oled otsusele jõudnud, kuhu mis läheb, vii see kohe ära! Ära jäta koti- või kastitäisi asjadega, mida plaanid sõbrale anda või heategevuseks annetada, nukralt oma aega ootama. Toimeta need kohe kohale. Vii protsess lõpuni. Vii prügi kohe prügikasti ning pakendid, klaas ja vanapaber kogumiskonteineritesse. Kui plaanid midagi heategevuseks annetada või mõnele sõbrale või pereliikmele pakkuda, siis tõsta need asjad kohe autosse või lepi kokku nende üleandmine. Sa oled neid asju kokku pannes nii suure töö ära teinud, nii et mõistlik on asi ühe soojaga lõpuni viia!

Rooma linna ei ehitatud ühe päevaga

Ära arva, et niipea kui oled oma ruumid korda teinud, ongi asi tehtud. Vastasel juhul tunned end kuu aja pärast, kui pead korrastustöö uuesti ette võtma, täielikult läbikukkununa. Pea meeles, et isegi siis, kui oled loonud uue, tõhusa ja loogilise viisi asjade säilitamiseks ja paigutamiseks ning sissetulevate ja väljaminevate esemete haldamiseks, pole sellega asi veel kaugeltki tehtud. Mingit autopilooti siinkohal ei eksisteeri. Sul tuleb asjade majandamist regulaarselt jätkata, kuid ole õnnelik selle üle, et sinu loodud uus süsteem on märgatavalt efektiivsem kui seda oli vana süsteem.

Piisavalt hea on piisav

Väga vähe on selliseid inimesi, kelle kapid ja sahtlid meenutavad kataloogide reklaampilte. Jah, kõik võib olla kena ja hästi toimida, kuid kodu on koht, mida kasutavad päris inimesed, mitte paik, mis on sisekujundusmeeskonna stilistide ja turundajate poolt hoolikalt lavastatud tegelikkuses mitteeksisteeriva elaniku jaoks. Kui su eesmärgiks on täiuslikkus, tuleb sul varem või hiljem pettuda. Sinu eesmärgiks võiks olla ruumikorraldus, mis toimib hästi ja vastab sinu vajadustele. Selles peitubki tõeline edu!

LOE LISAKS: