1. Hubasust lisavad elemendid

Külmas kliimas tekitavad looduslikud materjalid nagu puit ja rotang interjööris soojustunde. See aga ei tähenda seda, et nüüd oleks aeg kõik seinad puiduga üle lüüa ja suur remont ette võtta. Mulje loomiseks piisab vaid mõnest nutikast lahendusest — näiteks puuhalgudest meisterdatud riiulist, vitstest punutud valgustist, rustikaalsest söögilauast, ühest mõnusast rotangist tugitoolist või mõnest teisest sisustusaksessuaarist. Õnneks on kõik maalähedane praegu väga moes ja sisustuspoodides lahedat kraami jagub! Kui aga ees on remont, siis tasub muidugi mõelda, et talvisel ajal on tore ka puitu siseviimistluses näha!

Foto: IKEA

2. Leia koht küünaldele

Pimedal ajal tasub elamisse tuua kuhjaga küünlaid. Lisaks sellele, et küünlad on suurepäraseks valgusallikaks, aitavad nad ka meeleolu luua. On tehtud uuringuid, mille põhjal on elav tuli võrreldav päikesevalgusega ning suurendab meie organismis õnnehormoonide teket ja peletab väsimust. Ka küünlajalgade valikul tasub mõelda loovalt. Erinevate küünlajalgade abil saab elamisse luua täiesti teise meeleolu — piduliku, lõõgastava või romantilise.

Foto: Unsplash

3. Soe ja pehme kodutekstiil

Kui suvesse sobivad lendlevad ja õhulised kardinad ja õrnad pastelsed voodiriided, siis sügis soosib toekamaid materjale ja sügavamaid toone. Aeg on kappidest välja otsida rasked kardinad, soojad pleedid, kohevad padjad ning vahetada lilled ja liblikad villa, (kunst)karusnaha ja sameti vastu. Nii nagu puit või elav tuli, loovad ka pehmed kangad interjööris hea ja sooja tunde. Talvehooajal on omal kohal ka metalsed ja rikkalikud veinipunased toonid, mis sobivad eriti hästi just pidulikku jõuluaega.

4. Pisut kulda-karda ja metalset läiget

Et natukenegi päikest, valgust ja suvist sillerdust kompenseerida, võib elamisse julgelt lisada näpuotsaga metalset aktsenti. Selleks sobivad hästi peeglid, vaasid, diivanipadjad ja nipsasjad.

5. Hubased tulekolded

Õnnelikud kaminaomanikud teavad hästi, kui tähtis on sügistalvisel ajal elav tuli. Kaminasisest pole mõnusamat kohta, kuhu kodus pimedal ajal koguneda ja juttu ajada. Need, kel puudub võimalus ehedat puuküttega kaminat ehitada, ei pea aga kurvastama, sest täiesti arvestatava atmosfääri saab luua ka elektri- või gaasikamina abil. Lihtsa imitatsioonkamina saad ka ise ehitada ja seal näiteks küünlaid põletada, kuid kindlasti tasub silmas pidada, et ka küünalde näol on tegu lahtise tulega ning nende lähedusse ei tohiks paigutada süttivaid materjale.