Järgmised viis viga eritellimusmööbli tellimisel on need, mida võiksid vältida.

1. Ei küsita spetsialistidelt nõu enne mööbli tellimist

Olgu see siis sisekujundaja teenuste tellimine või nõu küsimine, mööbli tootjalt tehniliste osade selgitused (kas ja kuidas mingeid ideid lahendada annaks, kas on tugev jne) või hoopis kellegilt kolmandalt, kellelt nõu küsimine aitab parema lõpptulemuse saavutamisele kaasa.

Klient ei pea teadma kõike mööblist, sellejaoks on olemas spetsialistid, kes annavad vajalikku nõu ning aitavad leida sobivaid lahendusi. Olukord, kus tellitakse suurem komplekt söögitoole, kuid kasutamise korral avastatakse, et ilusad toolid on küll aga pole kaugeltki stabiilsed ega tugevad. Spetsialist oskaks siinkohal selgitada erinevate valikute plusse ja miinuseid, mis võivad tulevikus säästa palju raha.

Kui Sa ei tunne end disaini osas eriti mugavalt või pole üldse kursis mööbli valmistamise eripärade ja võimalustega siis ära kunagi pelga nõu küsida. Korralik mööblitootja annab Sulle väga kasulikku nõu, mida saad edaspidi mööblit tellides ära kasutada.

Foto Kari Shea / Unsplash

2. Sobivat tootjat valides otsustatakse ainult hinna alusel

Eritellimusmööbli hinnatase on kõrgem ja selle vastu on raske rohtu leida. Põhjustest võib pikalt rääkida, kuid võtame asja lühidalt kokku.

Toote hind on tavaliselt väljendus sellest, mida klient saab. Kui üks tootja teeb pakkumise mööblile 2000 eurot ning teine pakub paberil sama asja 1000 eurot, siis tekib paratamatult küsimus, kust kohast ja mille arvel säästetakse see 1000.

Liiga odavat hinda tasub üldjuhul karta, kuna laias laastus on materjalide hinnad kõigile samas suurusjärgus. Pole kahtlustki, et hind on oluline määraja, kuid tuleb enda jaoks läbi mõelda, kas see 20%, 30% või 50% on säästmist väärt ning mille arvel see tuleb.

Kui kahtled, küsi tootjatelt täpsustavaid küsimusi, et aru saada, mida täpselt pakutakse ja nii on lihtsam otsustada, kas see täna säästetud raha on ka säästetud homme.

3. Ei arvestata tulevikuplaanidega

Tulevikku ei oska meist keegi ette näha, kuid mõne asjaga on natuke kergem arvestada, kui teisega. Näiteks kas planeeritakse praeguses kodus elada pikemalt või mõlgub mõttes ühel hetkel kolida püsivamasse kohta. Sellisel juhul ei ole mõtet tellida just selle kodu jaoks mõeldud eritellimusmööblit, kuna on suur oht, et seda ei saa enam uues kodus kasutada. Kas see on siis liiga suur, väike või valet värvi.

Kui plaanitakse perelisa, siis tuleks läbi mõelda, kas mööbel võib tekitada hilisemaid ootamatusi seoses laste või koduloomadega. Väga hea näide on siinkohal diivani kanga ja suuruse valik või söögilaua suurus. Mida rohkem inimesi peres, seda suurem võiks see ideaalis olla.

Armastad lugemist ja sul on 239 raamatut, millele oleks vaja riiulit, telli kohe natuke suurem, et saaksid sinna vajadusel mõned juurde panna.

Foto You X Ventures / Unsplash

4. Unustatakse mõõta koht, kuhu mööbel läheb ja kust kaudu see sinna saama peaks

Tellid unistuste mööbli, investeerid arvestatava summa, ootad mitmeid nädalaid. tTuleb kõne, et mööbel on kohal ja oh, seda õnnetust, kui see mööbel ei mahu mitte mingi väega välisuksest sisse. Koridoris on nii kitsas, et mööbel ei keera uksest sisse või kapi diagonaal on suurem kui kõrgus maast laeni ja kappi ei saa püsti lükata.

Mõõda üle kõik võimalik, et mööbel tuppa mahuks ja sinna üldse kohale jõuaks ilma, et peaks kurva näoga mööblitootjale tagasi saatma, et see ringi teha ning Su rahakotist planeerimata raha võtaks.

5. Tellitud mööblit soovitakse väga sarnase stiiliga

See on selline kahe otsaga asi ja pole ilmtingimata halb, aga mööbel peaks olema peegeldus inimese isiksusest. Me kõik oleme mitmekülgsed ja meil on erinevad emotsioonid. Miks meie kodu peaks siis olema justkui ühe puuga löödud.

Julge kombineerida erinevaid stiile, värve, materjale. Nii lood miljöö, mis näeb välja isikupärane ja kus on mõnus olla.

Allikas: Afurn