1. Tõsta mööblit ümber

Kui soovid ruumi muuta, on kõige lihtsam muuta mööbli paigutust. Et vajalike asjade käepärasus on oluline faktor, siis võiksid mõelda funktsionaalsusele. Võid tõsta ümber ka asju ühest toast teise. Diivan või vaas, mis on aastaid olnud ühes toas ei ole sinna naelutatud ja seeläbi võib sama ese tunduda teises ruumis justkui uus. Kui suur ja massiivne raamaturiiul võtab kitsas magamistoas ruumi, tõsta ta näiteks hoopis elutuppa.

2. Taaskasuta oma lemmikeset

Oled magamistuppa paigutanud mõnusa tugitooli, kuid kiire elustiili tõttu pole kellelgi eriti aega seal istuda? Nii koguneb toolile tahes-tahtmata riideid ja muid asju, kuniks uus ja kaunis mööblitükk täielikult riidehunniku alla mattub ja sinna ta ka unustatakse. Kui tool ei leia ühes toas kasutust, tõsta ta teise ruumi — näiteks elutuppa. Magamistuppa võid aga asetada riiuli või redeli, mida saad kasutada ka asjade hoiustamiseks.

3. Kasuta oma lemmikasju ja naudi neid

Kui lemmiknõud ja –laudlinad koguvad kapinurgas tolmu, võta need välja ja kasuta neid igapäevaselt. Samuti tasub aeg-ajalt vahetada diivanipatjadel püüre. Kui kappides leidub ka muid põnevaid aksessuaare, mida taasavastada, siis säti need vahelduse mõttes riiulile, diivanilauale või kaminasimsile.

4. Vaheta pildiraamides pilte

Kui voodi kohal on kõlkunud juba aastaid üks ja sama foto, siis võib-olla oleks aeg see välja vahetada? Samasse raami uue foto trükkimine ei ole kuigi kallis, kuid avaldab ruumile küllaltki suurt mõju!

5. Vaheta välja lambivarjud

Selle asemel, et osta uus lamp, võiksid välja vahetada vaid lambivarjud. Nii säästad raha, kuid lood hoopis teistsuguse atmosfääri. Kui sobivat lambikuplit poes ei leidu ja fännad käsitööd, võid otsida ideid isetegemiseks näiteks YouTube’ist.

Allikas: homebeautiful.com.au