Kõige olulisem on korralik eeltöö. Lihtsaim on alustada sellest, et soetad endale kolm-neli koduajakirja. Neid sirvides võid avastada endalegi ootamatult huvitavaid värvilahendusi. Vali välja tosina jagu meeldivaid sisustuslahendusi ja analüüsi neid. Vaata, kas piltidel on sarnaseid värvitoone, kas domineerivad neutraalsed toonid, märkad ühise nimetajana hoopis tumedat alatooni või kütkestavad sind hoopis kirkad laigud? Veidi sirvimist ja analüüsi ning juba oled kitsendanud valikuringi.
Kontrastii loob tume sein. Foto: Morguefile

Ei saa me läbi ka internetita. On lihtne sisestada otsingusõnad ja sulle avaneb imeline sisustusmaailm just selles võtmes, mida otsid. Näiteks sisestad otsingusõnad: heledad seinad, lilla magamistuba, roheline vannituba jne. Rohkem vasteid leiad, kui sisestad otsingusõnad inglise keeles, kuigi otsimootorid pakuvad ka teatud määral otsetõlget.

Märgi ära lemmiklehed ja kui oled piisavalt internetis ringi surfanud, koorub taas sulle sobivam lahendus, mis lihtsustab valiku tegemist.

Kas usaldada oma sisetunnet või trendi? Vaata üle kõik ajakirjapildid ja internetist leitud lahendused ning vali välja need, mis sind kõnetavad, mis tekitavad tunde, et see on just õige. Nii leiad sobivad värvitoonid magamistuppa, vannituppa, kööki, lastetuppa jne. Olulised on selle juures tunded ehk märksõnad: õnnelik, mugav, rahustav.. Järgi oma tundeid.
Trendid on hooajalised, aga tähtsaim on ennast oma kodus mugavalt tunda.
Üks tuba, kaks värvi. Foto: Morguefile
Kindel objekt pidepunktiks. Paljudel on kodus mõni asi, näiteks vaip, maal, vaas vms, mis saadab neid kogu elu ja mängib kodukujunduses suurt rolli. Kui hakkad valima uut värvitooni oma koju, siis aseta see ese keset tuba ja kujuta sinna ümber varem kogutud pildimaterjal. Nii märkad ühel hetkel selle ümber sobivaid toone.
Valge mööbel ja julgesti kasutatud sinine seinavärv, sinist on ka sisustuselemntides. Foto: Morguefile

Allikas: ehow.com

Jaga
Kommentaarid