Pikad suveõhtud on ideaalne aeg võtta käsile kaua edasi lükatud vannitoa uuenduskuur ja muuta ka kõige igavama ilmega pesuruum moodsaks vannitoaks, mis teenib külla tulnud sõpradelt kuhjaga komplimente. Jagame mõned lihtsad nipid, kuidas vannitoale värske väljanägemine anda!

Värvid vannitoas

Tihti on vannituba kodu kõige lakoonilisem ruum, mis täidab üksnes igapäevasteks hügieenikohustusteks mõeldud funktsiooni. Värvitud seinte omanikel on lihtne — kiirelt saab reageerida nii moevooludele kui ka enda tujumuutusele ja värvivärskendus ei tähenda õnneks midagi keerulist ega kulukat. Väikese vannitoa puhul võiks seintel kasutada sarnaseid heledaid toone ja mängida hoopis üksikute värviküllaste detailidega. Erksamat muljet lisavad näiteks värvilised segistid, mida saab sobitada seinaplaatide, käterätikute ja vannitoamööbliga, samuti lisavad värvikaid nüansse põnevates toonides valamud.

Katsetada tasub ka pisikeste detailidega mööblil ja vahetada välja näiteks kapinupud. Valge ja puidu kõrvale on tekkinud sellised julged toonid nagu kuldne, seedriroheline, tume pojeng ja päikesekollane ning kappidele leidub nii vasekarva kui ka trendikaid messingi-toonis ja nahkseid nuppe.

Kaval mäng plaatidega

On vana tõde, et iga ruumi paneb helgelt särama just valge värv. Ka vannituba ei ole siinkohal erandiks, kuid kindlasti ei tähenda see seda, et kõik alates seinavärvist kuni põrandaplaadini peab olema valge. Vannitoa interjööris mõjuvad lahedalt ja värskelt aktsenti loovad värvilised või mustrilised plaadid, millega saab luua erinevat meeleolu — olgu selleks idamaise vannitoa kujundamine mosaiikplaatidega, ühe suurema plaadi kasutamine seinal või ka lae katmine plaatidega. Kavalalt valitud plaat mõjub kui kunstiteos, kuid on veekindel ja vastupidav.


Läbi mõeldud valguslahendused

Vannitoa valgustamisele võib läheneda julgelt ja loominguliselt ning kasutada lisaks üldvalgustusele veel hubasust loovaid valgusallikaid vannitoakappidel ja peeglitel. Abiks on dimmerdatavad LED-valgustusega peeglid ja vannitoakapid ja seinakappide tööpinda süvistatud LED-ribad. Eriti omanäolise tulemuse saavutamiseks võib kapiuksed sootuks unustada ja paigutada vannituppa hoopis avatud ja seest värvilised valgustusega kapid. Usteta kapid aitavad vannitoas ka kergemini korda hoida, sest keegi meist ei tahaks eksponeerida segadust!

Väikesed detailid loovad meeleolu

Alati ei olegi vaja suuremaid muudatusi ette võtta, vaid piisab põneva mustriga vaibast, erilise disainiga hambaharjatopsist, ehtelaekast, uuest dušikardinast, välismaalt toodud nagidest või kaunitest käterätikutest. Küll aga võiks poodi minnes püüda erinevaid esemeid omavahel sobitada, vastasel juhul jõuad koju asjadega, mis omavahel kokku ei sobi. Teadlikult valitud aksessuaarid on investeering, mis paneb vana ja igava vannitoa lihtsa vaevaga särama.

Foto: Instagram

Tekst ja fotod: Villeroy&Boch

LOE LISAKS: