Moes on…

- Kontrastsus, erksus, julgus. Erinevate materjalide, näiteks keraamilise plaadi ja tapeedi, kombineerimine.

- Marmor ja marmori imitatsiooniga keraamiline plaat. Moodne marmor on roosa, must, hall või valge, viimast kombineeritakse efektselt ka puiduga või puidu imitatsiooniga keraamiliste
plaatidega.

- Naturaalsed materjalid nii siseviimistluses kui santehnikas — kivist või betoonist tasapinnad, kivimassist valamud ja vannid.

- Terratso stiilis mustrid, mis on eluruumidest kolinud ka vannitubade keraamilistele plaatidele. Terratso stiil tuleb kõige paremini esile ühel efektseinal, vannitoa töötasapinnal või põrandal. Üle doseerida selle stiiliga ei tasu.

- Mosaiikplaat, mis on üle hulga aja jälle vannitubades tagasi. Siiski, praegu on mosaiikplaadid vähem värvikirevad ja läikivad kui nende eelmisel hiilgeajal viisteist aastat tagasi. Trendikad on ka mosaiigist suured pannood.

- Kalasaba muster keraamilisel plaadil, mis hakkab mitu aastat trendikalt võimutsenud heksagoni välja nügima.

- Väike kitsas “metrooplaat” pole samuti kuhugi kadunud ning annab seinale huvitava faktuuri. Samuti on soositud kontrastsed vuugid.

- Visuaalselt efektsed 3D keraamilised plaadid aktsendina kas ühes seinas või ühe elemendina sileda ühetoonilise plaadiga seinas.

- Valge, must ja hall värv on ajatud, aga trendivärvidena joonistuvad välja erinevat tooni sinised, pastelne roosa, pruun, greige ehk beežikas hall, helekollane ning loodusest inspireeritud roheline.

- Kuldsed või vasekarva elemendid.

- Ümarus, mis asendab teravaid vorme ka kõigis teistes ruumides. Vannitoas võib see tähendada ümarat vanni ja kraanikaussi, aga ka ümara vormiga lampe või muid aksessuaare. Ümarus annab ruumile kergust ja loob avarama üldmulje.

- Praktilised ja esteetilised seinasisesed wc-potid ja seinale paigaldatud segistid.

- Klaas ja läbipaistvus. Vannituba on voogav, dušši piirkond eraldatud muust ruumist vaid läbipaistva klaasiga. Läbipaistvus annab väikesele ja sageli akendeta ruumile õhulisust ja avarust.

- Rohke valgustus, mida jagub ruumi igasse punkti. Vannitoas ei piisa ühest või paarist lambist, hommikuse äratajana peab see ruum olema hästi välja valgustatud. Trendikas on paigaldada valgusribad ripplae ja seinte vahele. Valgustust planeerides tasub pöörata tähelepanu ka peeglile, mille ees veedetakse palju aega.

- Taimede loodav roheline aktsent või lopsakus. Kui vannitoas naturaalset valgust pole, võiks eelistada tõetruud kunsttaime.

Moest on lootusetult väljas:

- Lainelised või astmetega laed ning valgustusega loodud tähistaeva efekt.

- Massiivsed dušikabiinid, mis võtavad liigselt ruumi ja lõikavad ruumi visuaalselt katki.

- Klaasplokkidest läbipaistmatud vaheseinad ja klaasist seinaplaadid.

- Hiiglaslikud mullivannid väikeses ruumis, samuti valgest plastikust vannipaneelid.

- Mustrite ja elementide üleküllus.

- Erksad roosad toonid (erandiks on moevärv pastelne roosa).

- Tumedast punasest puidust mööbel, samuti läikiva lakiga kaetud kapid. Hele ja naturaalne puit ning matid pinnad on turvaline valik.

- Ajast ja arust fotoprindiga keraamilised plaadid — kalad, orhideed, rannad, lilled jne.