Esimeseks trendiks on uued materjalid. Vana arvamuse järgi peaks vann olema kas malmist või plastmassist (akrüülist), uued arengud aga seda ei toeta ning rohkem pööratakse tähelepanu looduslikele materjalidele nagu puit ja kivi. Mõlemaid kasutatakse nii põhimaterjalina kui ka kombineerituna mõne muu materjaliga. Kivimassist valmistatud vann on võrreldes tavavanniga vastupidavam, seda on parem puhastada ning samuti tundub see kasutajale mõnusam, kuna naturaalne kivimass soojeneb vee toimel ühtlasemalt ning naha kokkupuude naturaalsema materjaliga tekitab lõõgastava tunde. Lisaks on kivianni eeliseks võimalus kivimassist vormida tõeliselt pilkupüüdvat disaini. Näitena võib välja tuua Schönbergi kivivanni Vertigo, mille seinad on kõigest 3 cm paksused ning vanni võib paigladada kasvõi keset vannituba.

Schönberg kiviann “Vertigo”


Kivi kõrval kasutatakse rohkem ka puitu vannidetailide valmistamiseks. Puit jätab vannituppa looduslikuma atmosfääri ning vähendab kunstmaterjalide osakaalu kogu sisutuses. Kindlasti võib tekkida põhjendatud kahtlus, kas puit vanni paneelidena on vastupidav? Üldiselt küll. Puit immutatakse veekindlaks ning tavakasutuses ei muutu vanni välimuses ajapikku mitte midagi inimsilmale märgatavat. Ühe luksuslikuma näitena puidu ja akrüüli kombineerimisest on kahele inimesel mõeldud massaaživann Leipzig.

Schönberg massaaživann “Leipzig”

Lisaks teistsugustele materjalidele on arendatud ka komponente. Näiteks on valgustite maailmas standardiks saanud LED valgustid jõudnud ka vannide varustusse. Värvi vahetavad ja sellega olustikku loovad saunalavad on juba koduspaadest tuttavad, kui nüüd on võimalik sama efekt luua ka vanniskäigu ajaks. LED valgustist ümbritsetud massaažidüüs loob uskumatu efekti niipea, kui lülitada sisse veemassaaži funktsioon. Rohelist--sinist-punast värvi vahetav veejuga ei jäta emotsioonituks ühtegi vanniskäiku.

Schönberg LED-valgustitega massaaživann “Munich”.

Kokkuvõtvalt saab väita, et nii head aega vanni ostmiseks ei ole kunagi olnud, kuna valik Eestis on tõesti hea ja tooted käivad trendiga igati kaasas. Puit, kivi, LED, massaaž või midagi muud — selle valiku peab igaüks ise langetama.

Vaata lisa SIIT.

Jaga
Kommentaarid