Hiljuti Kadriorgu kerkinud elumaja viimasel korrusel laiuva korteri boonuseks olid suur katuseterrass, uhked vaated linnale ning võimalus ruumilahendust vastavalt omanike soovile kohendada. Katusealune ruum oli küll eriline ja põnev, kuid selle sisustamisel tuli arvestada kaldseinte, laetalade ning katuseakendega.

“Projekti põhjal esmapilgul ei hoomanudki, et katus on üsna madala kaldega. Samuti oli korteris palju talasid, mille “ära kaotamine” osutus parajaks pähkliks,” räägib sisearhitekt töö keerukamatest aspektidest.

Firma Mesons köögimööbel ning Molteni söögilaud telliti salongist Emerante.


Rõhk detailidel
Talad peideti ehituslike võtetega valgete seinapindade või valguskarniiside taha. Kohmakate kandiliste kipskarniiside asemel on lagedes kasutatud Viabizzuno õhukest, terava servaga karniisilahendust, mis elegantsesse ruumi hästi sobib. Erinevaid kaldeid, kõrgusi ja nurki vähendavad visuaalselt valgeks värvitud lae- ja seinapinnad. Sisseehitatud mööbel — köögikapid, esikugarderoob, kamin ning audio- ja videosein — töötab samuti puhta ruumi teenistuses ning jätab fookusesse hoolikalt valitud mööbliesemed.

Avar vannituba on kujundatud heleda buduaarina. Skulpturaalne kivivann Pao kuulub Balteco kollektsiooni.


Algset planeeringut muudeti ühe magamistoa ärakaotamise võrra. Väikese toa arvelt suurendati avatud köögiga elutuba. Sisearhitekti sõnul oli see ainuvõimalik samm, et mahutada elutuppa Estonia kabinetklaver: uhke pill vajas ruumi ja õiget eksponeerimiskohta.

Ka köögi asukoht tõsteti ümber. See kolis avatud eluruumi teise seina, ära jäetud toa asemele. Magamistoa kõrvale leiti koht ruumikale garderoobile. Tundub, et tehtud vangerduste abil võitis kogu korter märksa selgema ja loogilisema ruumilahenduse näol.

Edasi loe ajakirja Diivani märtsinumbrist, kust leiad veel messiuudised Stockholmist ja Frankfurdist, intervjuu disainikriitik Alice Rawsthorne’iga, hästi planeeritud väikekorteri, rahuliku ja lihtsa kodu Kalamajas, kodu kaunistavad ajatud vaibad, restorani Kukk ja Konn hõrgud maitsed ning julgelt sisustatud köögid!