Vaikse pelgupaiga kesklinnas töö tegemiseks ning abikaasa või sõpradega nädalalõppudel baarimelust eemal olles klaasi veini ja sigari nautimiseks ostis endale keskealine ettevõtja, kes sisearhitektile vabad käed jättis. Kuna Taso Mähar oli ka tema «päris» kodu interjööri loonud, mõistsid nad teineteist poolelt sõnalt.

2009. aastal valminud maja on üks erilisema arhitektuuriga eramuid, mille selge karakteriga välimus peegeldub väga tugevalt ka interjööris.

21 korteriga maja asub vaikses sopis ja korteris sees olles ei luba miski aimata, et vaid mõni korrus allapoole laskumine haarab ennast kohe südalinna elurütmi, kuivõrd juba sama maja esimesel korrusel asuvad populaarsed restoranid ja kokteilibaar Butterfly Lounge.

Elutuba on kui nüüdisaegse disaini galerii: sinine diivan Tufty-Too on B&B Italia valikust, Paolo Rizzatto 1973. aastal Flosile loodud seinavalgusti juba kuulub disainiklassikasse, kirjutuslaud on Arperi kollektsioonist, lauavalgusti Rotalianalt ning töötooli valmistaja on Interstuhl. Maalide autor on Leo Lapin.


Korteri maast laeni aknad vaatavad hoovi poole ja nendest avaneb avar vaade linnale. Betoonist valatud originaallagi on nii kaunis, et selle eksponeerimiseks lõigati lakke ümarad avad.


Alla 60ruutmeetrise kahetoalise korteri avatud köögiga elutoas, mis täidab ka kodukontori rolli, avaneb nappidele ruutmeetritele vaatamata avar vaade. Tuba pole mööbli ega detailidega üle külvatud. Mööblihulga asemel on otsustatud investeerida disainesemetesse.

Edasi loe ajakirja Diivan märtsinumbrist. Osta märtsinumber poest või telli www.ajakirjad.ee