1. Atlantise hotell Dubais

Araabia Ühendemiraatide üks suurejoonelisemaid hotelle rajati enam kui 46 hektari suurusele territooriumile. 2008. aastal avatud hotelli rajamine läks maksma enam kui miljard eurot ja suurtest investeeringutest annavad märku nii luksuslikud detailid sisekujunduses kui ka kopsakad majutushinnad. Ühe öö eest veealuses sviidis tuleb sõltuvalt hooajast välja käia 2000-5000 eurot.

Sviitide loomisel on ammutatud inspiratsiooni merepõhja vajunud Atlantise linnast. Nii ongi sisustus üdini mereteemaline ning hotellist väljapoole jäävat veealust ala ehib iidseid varemeid meenutav butafooria. Sviitide juurde kuuluvad omaette vannitoad, mille maast laeni aknad lubavad spaarituaale tehes jälgida enam kui 65000 erinevast liigist pärit mereolendeid.

Hotelli kõige luksuslikum sviit asub teistest majutuskohtadest pisut eemal, troopilisel Rangalifinolhu saarekesel, kuhu pääseb vaid vesilennukiga. Veealuses paradiisis lubatakse lisaks hingematvalt erilistele interjööridele nautida ka luksuslikke spaahoolitsusi ja võimalust ujuda mitte koos delfiinide, vaid lausa vaaladega.

Kaarjast klaasist seinad ja laed pakuvad imelisi panoraamvaateid veealusele elule. Hotelli juurde kuulub ka maailma kõige esimene veealune restoran, mis mahutab korraga vaid 12 inimest — võib vaid aimata, kui kaua tuleb sinna saamiseks järjekorras oodata!

Kui sind võluvad valged liivarannad ja türkiissinine merevesi, on Tansaania pisikesed saared suurepäraseks sihtkohaks. Ja kui on soov kõike seda nautida uhkes üksinduses eemal inimhordidest, on lahenduseks Manta kuurordi “ujuvad hotellitoad”, kuhu kuuluvad lisaks magamistoale ka avarad eluruumid ja privaatne terrass maja katusel.

Magamistuba asub allpool veepiiri ning akendest avanevad vaated kalaparvedele, kellega võib soovi korral värskendavaks supluseks ühineda.


LOE LISAKS: