Kui plastikkuuse tootmiseks kulub kordades rohkem vett ja ressursse kui naturaalse kuuse kasvatamisele, siis pole ka kasvandusest pärit kemikaalidega piserdatud kuused patust päris priid. Hea uudis on aga see, et lisaks plastikule on kunstkuuskede valikusse tekkinud terve rida muudest materjalidest jõulupuusid, mis lubavad väiksemat ökoloogilist jalajälge. Kel puudub võimalus kraavipervelt puhast loodust noppida või loobub ehtsast kuusest laste või lemmikloomade tõttu, võib investeerida kvaliteetsesse ja kestvasse tehiskuuske. Piilusime poelettidele ja tõime teieni tänavuse valiku!

Värvimuutva valguslahendusega kuusk-valgusti

Põneva vormi ja efektse valguslahendusega jõulupuu sobib ühtlaselt hästi nii modernsesse interjööri kui ka välitingimustesse. Kuuse valguse värvust, vilkumise kiirust ja intensiivsust saab muuta kas võtmehoidja suuruse juhtpuldiga või automaatse valgussüsteemiga, mida saab kontrollida läbi telefoni või tahvelarvuti. Valikus on viies erinevas mõõdus kuuski.

Tootja: Vondom, Chrismy jõulupuu
Hinnad: 84-890 €

Ootamatu disainiga jõulupuud

Moodne jõulupuu ei pea olema ilmtingimata okkaline ja roheline. Kui kunstkuusevastaste üks tugevamaid argumente on seotud jäätmekäitlusega, siis paberkuusk on igati loodussäästlik lahendus, mida on lihtne ümber töödelda. Lisaks sellele on see ohutu lastele ja lemmikloomadele.

Tootja: Shishi
Hinnad: 25-57 €

Fotod 3x: shishi.ee

Kes aga soovib truud seltsilist aastateks, võib otsustada minimalistliku metallist jõulupuu kasuks. Kindlasti ei tasu karta ka esemest tüdinemist, sest niivõrd kerget ja lihtsat disaini annab igal aastal vähemalt tuhandel erineval viisil uudseks ja värskeks kujundada.

Taaskasutatud papist jõulukuused

Miks mitte tuua jõuluks koju hoopis Eesti disaini, mis pakub samal ajal loodussõbralikku alternatiivi metsast toodud puule? Neljast detailist koosnevat papist kuuske on lihtne kokku panna ning peale pühi taas lahti võtta, et see siis panipaika või näiteks voodi alla järgmiseid jõule ootama panna.
Materjaliks on katmata taaskasutatud papp ja toote loomiseks ei ole kasutatud uusi loodusressursse.

Disain/tootja: Unika
Hind: 14.90-249 €

Fotod 3x: unika.ee

Seinale riputatav puu

Kui lapsed või lemmikloomad kipuvad ehtsat jõulupuud ohustama, siis riputa jõulupuu otse seinale ja kaunista vastavalt maitsele!

Edasimüüja: Hansaplant
Hind: 15,49 €

Traditsioonilisema välimusega kuusepuud

Neile, kelle jaoks peab jõulupuu meenutama ehtsat kuuske, sobib hästi plastikkuusk, mis ei aja tüütuid okkaid.

Edasimüüja: Home4You
Hinnad: 58-163 €


Põneva efekti võib anda ka valgete okastega jõulupuu.

Edasimüüja: Stockmann
Hind: 99 €

Foto: Stockmann


Kuusk, mis võtab vähe ruumi

Kunstkuuse kõige ebameeldivam osa on selle hoiustamine. Tihti ei olegi majapidamises ruumi, kus suurt ja kogukat eset terve aasta vältel ladustada, et see siis jõulude saabudes korraks välja võtta. Selle esindusliku jõulupuu puhul on aga mõeldud kõigele — ilusale välimusele ja hõlpsale säilitamisele. Jõulupuu on kokkupandav ning valida saab vahtra-, kirsi või pähklipuust valmistatud puu vahel.

Tootja: PossibiliTree
Hind: 338 €

Foto: possibilitree.com

LOE LISAKS: