Kõik valgeks

Üleni valge köök on särav ja avar. Ta sobib kokku igasuguse põranda- ja seinavärviga. See on nagu puhas ja rahulik lõuend, mida saab maalida tähtpäevade ja meeleolu järgi — punased rätikud jõulude ajal, kollased vaasid ja lauanõud kevadel jne. Valge puhul on hea see, et see ei lähe kunagi moest.

Fotod: 3x Shutterstock


Sügava tooniga matt köögimööbel tõuseb kõrgläikest üle. Seda ennustati juba eelmisel aastal ja 2017. aasta ongi mattvärvi kõrgaeg. Värvitooni valides on hea vaadata sinise poole — suurimaks trendiks on teksasinine, samuti fjordiroheline, aga ka hall.

Foto: Shutterstock

Foto: 3x Helena

Kui varasematel aastatel on kvartskivist tööpinda peetud pigem luksuslikuks tooteks, siis tehnoloogia arenedes on hinnad muutunud taskukohasemaks üha rohkematele inimestele.

Arenev köögitrend on ka ilma virvarrita n-ö puhas tööpind. On see siis kvarts või kõrgsurvelaminaat või muu moodne materjal. Kui varem meeldis inimestele täpikeste ja erineva kivimustriga tööpind, kust leivapuru kohe välja ei paistnud, siis nüüd soovitakse rahulikku, ühetoonilist tööpinda.

Foto: 3x Shutterstock

Järjest rohkem soovitakse ka kapiruumi kõige efektiivsemalt ära kasutada. Selleks pakutakse mitmeid aksessuaare, samuti erinevaid sahtlisisu jagajaid, et igal asjal oleks oma koht ning need oleksid kiiresti ja kergesti leitavad.

Foto: Shutterstock

Enam ei hoita väikesi kodumasinaid tööpinna peal kõigile nähtaval — need on küll tööpinna peal, kuid kapiukse taga või tööpinna sees peidus. Ukse avades on masin kohe kasutusvalmis, kuna kodumasinate “garaaži” paigaldatakse ka elektripistikud.

Foto: Kätlin


Köögitehnikale tuleb järjest rohkem uuendusi, et oleks veelgi enam mugavam kasutada ja teha elu lihtsamaks! Näiteks liugjuhtimisega induktsioonpliit, kahe uksega integreeritud ahi, spetsiaalsete tsoonidega külmik, kus erinev temperatuur on nii puu- ja juurviljadel kui ka sulatataval lihal, “käed-vaba” turvalisele veetemperatuurile sätitud segisti lubab ka väikesel lapsel ise oma õuna pesta jms uuendused.

Fotod: 2x Häcker

Jätkuvalt kestab tööstusliku stiili võidukäik, soovitakse käepidemevaba köögimööblit, miksitakse kokku erinevat disaini ja materjale — puusüü mustriga ja mattvärvi uksed; kvartskivi ja puidust tööpind; kasutatakse mustrilisi keraamilisi plaate seinte ja põrandate ilmestamiseks. Hallid toonid pole samuti veel kusagile kadunud.

Foto: Anne Mai Pällo

Foto: 2x Shutterstock

Kokkuvõtteks köögimööbli trendid 2017. aastal:

  • Kõik valgeks — kapid, uksed, tööpind ja isegi põrand
  • Siidine matt, mitte kõrgläige
  • Kvartskivist selged puhtad tööpinnad
  • Läbimõeldud süsteemi ja “kodumasinate garaaž”
  • Nutikas ja kasutusmugav köögitehnika

LOE VEEL: