Trendid aastaks 2016 tähendavad suures pildis säästmist ja arengut. Sõnumid uutest väärtustest püüavad üha kindlamini tähelepanu. Samas on aga tihti just järeleproovitud homse aluseks. Loomingulisus, katsetamise innukus, intelligentsus ja andekus annavad toodetele hoopis uue tähenduse. Kõrged ootused on paika pannud nii disainer, tootja kui ka tarbija.

Ambiente 2015

Loodus sulab õues ja toas üheks
Originaalsus ja algupärasus on praegu märksõnadeks rohkem kui varem: soojus, hilise suve toonid, loodus sinu toas… Aed pakub võimsaid ja värvikaid mustreid, lillemotiive ja naturaalset materjali. Käsitööga saab selle kõik vormida kauniks kodus ja enda ümber, unustamata seejuures olemasolevat ning oskust luua tervik uue ja vana vahel. Piirid tubase ja õueelu vahel hägustuvad, meeleolu loovad hipi ja folgi sugemed.

Ambiente 2015


Funktsionaalne lihtsus
Fookuses on täiuslik funktsionaalsus ja meisterlikkus. Kõrgetasemeline minimalistlik disain panustab puhtaimale vormile. Geomeetrilised elemendid, vastupidavad materjalid ja vormid, mis on kujundatud täitma eesmärki. Neutraalne, monokroomne värvipalett pakub selleks head väljundit, olles inspireeritud materjalidets, mis kasutuses spordis ja arhitektuuris. Trend pakub veetlevalt sensuaalset täiuslikkust.

Ambiente 2015


Loomisvabadus
Eri väljundid, vormid ja värvid esindavad algava hooaja ühte suunda. Kontrastid eristuvad küll selgelt, kuid loovad harmoonia. Segu vanast ja uuest, ebaharilikud mustrid, julged värvid, materjalid ja disain viitavad 80ndatele.

Eraldi on luubi all uued materjalid — kuidas need sünnivad ja mida neist teha saab. Põnev! Oluline on siin juures edukas katsetamine.

Kindlasti tasub messil tutvuda noorte disainerite, paljutõotavate disainistuudiote ja innovaatiliste toodete ja lahendustega. Nimelt on valitud messile 12 maalt 33 julget ja silmapaistvat ettevõtet, kes saavad harukordse võimaluse oma tooteid tutvustada. Rahvusvaheline žürii on valinud 27 suurepärast toodet Design Plus auhinna nominentide hulka. Valitud toodete märksõnadeks on mugavus ja käepärasus, innovaatiline ja jätkusuutlik tehnoloogia, kõrgel tasemel disain ja funktsionaalsus. Kokku esitati auhinnale 418 toodet. Esimest korda anti auhind välja Berliinis aastal 1983. Auhinnale saab kandideerida toote või ideega, mis ei ole messi toimumise ajaks vanem kui kaks aastat. Mõned näited…

Tehnoloogia ja praktilisus — portselan induktsioonipliidil!
Toode võib olla keerukas ja tehnoloogiliselt uuenduslik. Näiteks Eschenbach Porzellan tutvustab oma uut nõudekollektsiooni ‘Inductherm’, mille on disaininud Claudia Bischoff. Nõud on tehtud spetsiaalsest portselanist, mida saab tänu spetsiaalsele põhjale kasutada ka induktsioonipliidil.

Täisulikult puhas!
Tootja Mono on välja töötanud eriti tõhusa puhastuslapi roostevabast terasest nõude puhastamiseks. Lappi saab kasutada edukalt ka vaaside ja dekanterite puhastamiseks — viska lapp sinna sisse, vala peale vesi, loksuta, ja ongi puhas! Hügieenilisuse tagab asjaolu, et lappi saab pesta nõudepesumasinas.

Õhuline kergus
‘Superleggero’ veiniklaaside sari Riedelilt köitis žürii tähelepanu ultraõhukese klaasiga, mis lisab joomisel veelgi naudingut.

  • Tähelepanuta ei jää messil ka lapsed, kellele on loodud trendikad, nutikad ja mängulised tooted

Nutikad asjad!
Söö korralikult! Istu sirgelt! Korista oma tuba! Ruttu voodisse! Lastega pole lihtne, aga siis tuleb ise lihtsamaks teha nii endale kui ka lastele. Kui asju saab ajada nii, et see oleks ka lõbus, siis sujub kõik kiiremini ja paremini. Selle jaoks on toodete loomisel kasutatud harivat aspekti, mis aitab lapse arengule kenasti kaasa ja ja on põnev. Hea ja köitva disainiga esemed pakuvad praegusele põlvkonnale huvitavaid väljakutseid.

Ambiente on üks mitmekesisemaid messe maailmas, mis hõlmab mitmeid lõpptarbijat huvitavaid tooteid: kodusisustus, interjöörilahendused, materjalitehnoloogia, disain, majapidamine, ehted, kingitused, aed ja palju muud. Messipäevad on täidetud seminaride, programmide, trenditutvustuste ja auhinnatseremooniatega.

moodnekodu.ee lehele jõuavad uued suunad otse messilt veebruari keskel. Kohtumiseni messil Ambiente 2016, mis toimub Frankfurdis 12.-16. veebruarini!

Ideid 2015. aasta messilt: