See sõna otseses mõttes katusel seisev maja kinnitati maapinnale 200 kuupmeetri betooni abil. Majja saab siseneda katuseakna kaudu ja kõndima peab loomulikult... maja lagedel! 1970. aastal ehitatud hoone interjöör on dekoreeritud sotsialistlikus vaimus.

1970ndatel aastatel ehitatud kuupmajad Rotterdami südames valmisid arhitekt Piet Blomi projekti järgi. Puitkarkassiga betoonist majades on kolm tasapinda. Esimesel korrusel asub elutuba, teisel magamistuba ja vannituba ning kolmadal külalistetuba. Hoone seinad ja aknad on paigutatud 54,7-kraadise nurga all, mistõttu on vaid neljandik ruumist reaalselt kasutatav.

Maja sisemusse saab piiluda majutusportaali Airbnb vahendusel.

Kui arhitektuur peab hea tava järgi arvestama oma ümbrusega, siis mets on õige koht just seenekujulistele majadele.

Hispaania tuntuima arhitekti Antoni Gaudí loodud elamud teevad silmad ette isegi kõige pöörasematele muinasjutumajadele filmides. Grandioossed mosaiigid ja ulmelised detailid hoonete fassaadidel toovad Barcelonasse igal aastal sadu tuhandeid turiste.


Ameerika Ühendriikides Pennsylvania osariigis asuv saapakujuline maja sündis nutika kingakaupmehe reklaamiideena. Et maja tõmbas liigagi palju tähelepanu, otsustati see avada turistidele majutusasutusena.
Betoonist ja leidmaterjalidest maja on erakordne nii seest kui väljast. Ehitise interjööris ei leidu mitte ühtegi nurka ning eluruumides on kasutatud koralle, merikarpe ja muid rannale uhutud asju.
Maalikunstnikust arhitekti Hundertwasseri elamu valmis 1985. aastal ning tekitas juba siis palju furoori. 53 korteri ja nelja kontoriga maja sisemusse projekteeriti 250 puud ja terve hulk põõsaid. Maja katusel kasvab muru ning elamu interjööris asuvad lainelised põrandad.
Ei, tegemist ei ole aegunud aprillinaljaga! Pildil on Lõuna-Korea WC-muuseumi jaoks projekteeritud ehitisega, mille sisemuses toimub aktiivne rahva tervise edendamine.
Selles majapidamises ilmselt elektrikatkestusi ette ei tule...
Notting Hilli piirkonnas asuvad värvilised majad on inspireerinud nii filmitegijaid, muusikuid kui ka kirjanikke. Näiteks karupoeg Paddington armastas jalutada just pildil oleval Portobello tänaval.