Feng shui teooriate järgi talletub kõik ruumis toimuv seintesse, asjadesse ja inimestesse, sest pikaajalisel kooselu jooksul tekib inimeste ja asjade vahel n-ö ühisenergia. Kui asume elama uude elukohta või üürikorterisse, oleme sunnitud alustama uut elu ruumis, mis on täidetud võõra energiaga. Vana energia lõhkumiseks ja chi enda kasuks voolama panemiseks on feng shui spetsialistidel aga mitmeid tõhusaid nippe:

1. Vii elamisest välja katkised ja mittetoimivad asjad

Feng shui järgi loovad katkised asjad elamises negatiivseid vibratsioone ja toovad teie ellu tahtmatuid sündmuseid. Kui soovid, et kõik sinu elus ladusalt ja muretult liiguks, ümbritse end tervete ja töökorras asjadega. Üürikorteris lase kindlasti suuremad ja katkised mööbliesemed ära viia ja sisusta köök tervete nõudega.

2. Loo enda ümber kord

Paljud tunnevad end uues kodus koduselt alles siis, kui on läbi viinud põhjaliku suurpuhastuse. Pese üle aknad ja kõik tolmu koguvad pinnad. Väldi ka juhuslikke tolmu koguvaid ja kasutuna seisvaid asju nagu seisvad kellad või kunstlilled. Et aga meeleolu luua ja end elamises hästi tunda, võid interjööris julgelt eksponeerida oma saavutusi, näiteks diplomeid ja aukirju või fotosid olulistest sündmustest. Mida aga vältida tasub, on pildid võõrastest inimestest. Kui vähegi võimalik, palu korterit üürides selle omanikul viia välja sulle kõik ebavajalikud ja ebaolulised asjad. Kui see on võimatu, leia koht, kus neid ladustada.

3. Tõsta mööbel ümber

Kõige lihtsam viis kodule oma nägu anda, on üürikorteris mööbli asendit muuta. Seda tehes tuleb muidugi lähtuda vajadusest, kuid silmas võib pidada ka feng shui põhimõtteid, mis sarnanevad tihti inimeste endi teadvustamatute soovidega. Inimene tahab ennast alateadlikult ka koduses keskkonnas turvaliselt tunda ja olukorda kontrollida.

Kõige haavatavamad oleme magades ning voodi peaks seega asuma vastu tugevat seina võimalusega ümbrusel silma peal hoida. Samas tahaksime olla magades võõra silma eest peidetud, seepärast võiks voodi paikneda natuke uksest eemal. Ka voodi jaluts ei tohiks olla suunaga ukse poole. Ka kirjutuslaua ja diivani asend tasuks võõras kodus sättida lähtuvalt samast põhimõttest — paiguta need nii, et saaksid ruumil silma peal hoida ja ümbritsevat kontrollida. Nii tunned end ka võõras kohas turvaliselt.

4. Arvesta chi energia liikumisega

Feng shui järgi jõuab hea chi energia meie kodudesse uste kaudu ning et ta seal mugavalt ringleda saaks, tuleb teekond tema jaoks mugavaks teha. Ukse vastassein võiks olla ilus ja kutsuv. Kindlasti ei tohiks seal aga asuda peegel, sest see peegeldab ruumi siseneva voolava energia ukselt tagasi.