1. Igal pool on ruumi

Arvestades seda, et garderoobi jaoks tuleb ilmselt näpata ruumi juba mõnest olemasolevast toast, tasub üle vaadata kõik võimalused. Kui kodus juhtub olema kaks korrust ja trepp, siis mitte ehitada garderoob hoopiski trepi alla? Sellisel juhul on võimalik paigutada sahtlid madalamatesse kohtadesse ja riidepuu sinna, kus kõrgust natukene rohkem.

Kui aga plaanid kodu laiendada ja ehitada uue magamis- või vannitoa, tasub juba seda planeerides arvestada lisaruumiga, mida garderoob enda alla võtab. Varem selle peale mõtlemine aitab säästa nii aega kui ka raha.

2. Riputamine on väga oluline

Magamistuppa on võimalik peaaegu alati mõni uus ja suurem kummut lisada, kuid riideid sinna riputada pole võimalik. Sorteeri enda pikad ja lühemad riided ning mõõda need. Lisa juurde veel 20 protsenti ja saad kõrguse, kus su riidepuu asuma peaks. Keskmisele 2,5-meetrise kõrgusega seinale on võimalik teha näiteks kaks rida lühemate asjade jaoks.

3. Kasuta ära tühi seinapind

Garderoobi võib rajada ka mõne ukse ümber või hoopis magamistuppa voodi peatsi ümbrusse. See on ruum, mis on paljudel nii või naa kasutamata ja seisab tühjana. Paari öökapikese asemel tasub seega mõelda palju kompaktsema lahenduse peale.


4. Kardinatega eraldatud garderoob

Vahel ei olegi vaja suurt walk-in garderoobi. Piisab, kui eraldad ühe osa ruumist kardinate abil garderoobiks ja paigutada sinna riiulisüsteemi. Igati soodne ja säästlik lahendus, mis on täpselt paras isetegemisprojekt üheks nädalavahetuseks!

5. Nutikad lahendused säästavad ruumi

Selleks, et ruumi maksimaalselt kasutada, tuleb mõelda välja võimalikult palju kavalaid lahendusi. Kui riidekapp on olemas, aga näiteks kingi on nii palju tekkinud, et need enam kuhugi ära ei taha mahtuda, paigalda garderoobiustele kingade jaoks kitsad riiulid!