Hoone ise on ehitatud 17. sajandil. Eriti inspireeris idee autorit Jessica Venedigeri vaade mäe tipus asuva hotelli katuseterrassilt — sealt paistab idülliline kitsaste tänavatega linnake Vahemere kaldal. 

Jessica elas mõnda aega Hispaanias ja reisis edasi-tagasi ning võõrsil olles tekkiski soov kodukohas midagi oma kätega valmis teha. Pärast õpinguid aastal 2009 tegi ta selles suunas esimesed sammud.

Iga toa on disaininud kunstnikud, kellele antakse tuba ette puhta lehena. Tingimusena peab arvestama klientidega, kes neis tubades peatuvad — ümbritsetuna kunstist. See on hea võimalus kunstnikul ennast teises keskkonnas proovile panna ja on mingis mõttes väljakutseks ka kliendile — elada kunstniku loodud unikaalses keskkonnas.

Kollektsioon vahetub igal aastal ja hotell on seetõttu suletud jaanuari keskpaigast kuu aega. Töö uue kollektsiooniga algab aga juba septembris-oktoobris, kui kuulutatakse välja võistlus uute disainerite leidmiseks. Detsembris ja jaanuaris tehakse otsus, kellele teatepulk edasi antakse.

Seejärel on kunstnikul aega üks nädal kuni 10 päeva oma idee peast seinale maalida. Ja näiteks kui kunstnikul peaks olema soov alustada hoopiski roosade seintega, siis värvitakse tuba enne just sobivat tooni. Oluline on vaid, et kogu töö kõikides tubades käiks samal ajal, sest see loob mõnusalt loova atmosfääri, mis süstib energiat terveks aastaks.

Jessica sõnul on kõige vahvam see, kui klient tuleb mõnel järgmisel aastal tagasi — et nautida uut disaini. Ka üldkasutatavd ruumid on hotellis stiilsed: