Üllatav tõde: kui kaua tohiks toiduaineid tegelikult sügavkülmas säilitada?

 (2)
Üllatav tõde: kui kaua tohiks toiduaineid tegelikult sügavkülmas säilitada?
Foto: IKEA

Enamik külmkapiomanikke oskab hinnata mahukat sügavkülmasahtlit, kuhu suvel seeni, marju, juurvilju ja muud head-paremat koguda. Kas aga teadsid, et ka sügavkülma panduna on toiduainetel oma "parim enne" ning köögiviljade puhul on see imelühike - kõigest 4-5 kuud! Siit leiad nimekirja levinumatest toiduainetest koos keskmise säilivusajaga.

Kala

Valge kala: 6-8 kuud

Lõhe, forell ja suurema rasvasisaldusega kalad: 3-4 kuud

Karpkala: 2-3 kuud


Puuviljad ja marjad

Terved, tükeldatud või püreestatud puuviljad ja marjad: 6-8 kuud

Puuviljad ja marjad siirupis või suhkrus: 9-12 kuud

Mahlad ja smuutid: 4-6 kuud

Foto: Pexels.com

Liha

Veise-, lamba- ja sealiha: 4-6 kuud

Viilutatud peekon: 2-3 kuud

Suitsuliha / suitsutatud supikondid: 3-4 kuud

Kana-, kalkuni-, hane- ja pardiliha: 4-6 kuud

Valmistoidud

Supid ja kastmed: 3 kuud

Pagaritooted: 3-6 kuud

Võileivad: 2-3 kuud

Eelküpsetatud toidud: 4-6 kuud


Köögiviljad

Blanšeeritud köögiviljad: 10-12 kuud

Blanšeerimata köögiviljad: 3-4 kuud

Tomatid: 6-8 kuud

Seotud lood:

Köögiviljapüreed: 6-8 kuud

Foto: Pixabay


Piimatooted

Soolavõi: 3-4 kuud

Maitsestamata või: 6-8 kuud

Jäätis: 3-4 kuud

Allikas: Good Housekeeping Institute


LOE LISAKS:

Viis lihtsat nippi, mille abil köögile värskem ilme anda

ENNE JA PÄRAST: kolm kööki, mis läbisid totaalse muutumise

Unistad suurest köögisaarest? Kolm mõjuvat põhjust, miks seda mitte teha...