Voltveti ehk Tihemetsa mõisa on esmakordselt märgitud 1601. aastal. Enamik olemasolevast hoonestusest on pärit 19. sajandist. Peahoone ehk härrastemaja on hilisklassitsistlikus stiilis ja valminud 1830. aastal. Selle keskosa kaunistab nelja sambaga portikus, millel on kuldsed lõvifiguurid.

Peahoone esimesel korrusel paiknevas saalis on lagedel ja seintel säilinud kaunid ornamendid ja sammastega kaunistatud kahhelahi.

Hoones on tegutsenud põllumajandustehnikum, mille tarbeks on hoonet 1930-70ndatel mitu korda ümber ja suuremaks ehitatud. Mõisahoone kolmas korrus on samuti peale ehitatud hiljem. Lisaks on juurde ehitatud külgtiib, milles paikneb täna korterelamu ja mis ei kuulu müüdava objekti juurde. Hoone tagatiiva esimesel korrusel paiknevad õpperuumid ning teisel ja kolmandal korrusel ühiselamu ruumid.

Voltveti mõisa juurde kuulub Voltveti mõisapark, mis asub kõigil kolmel kinnistul. Peahoone esisel alal paikneb avar muruplats koos purskkaevuga. Mõisapark on liigirikas ja sellel paikneb üle 100 taksoni erinevaid puu- ja põõsaliike, sh haruldasi. Mõisapargis paikneb ka ainulaadne maakivist mõisa grott.

Müüdava kinnistu suletud netopind on 3965 m2 ja krundi suurus 98769 m2. Enampakkumine aegub 8. septembril. Huvi korral vaata lähemalt SIIT.