Kõik on uus

Oled oma uue kodu esimene omanik ja võid seepärast olla kindel, et keegi pole enne midagi muutnud ega ümber ehitanud, mis võiks hiljem üllatusena tulla. Uues kodus on eriline värske hõng ja hea sisekliima, sest kaasaegsed kütte-, ventilatsiooni- ja jahutussüsteemid tagavad stabiilse sisetemperatuuri ja piisava õhuvahetuse. Trepikojad ning teised üldkasutatavad ruumid on esinduslikud ja puhtad.

Madalad kodukulud

Uutel kortermajadel on väiksemad kütte-, elektri- ja haldusarved. Lisaks on väiksemad kõikvõimalikud energiakaod. Kindlasti puudub ka lähimatel aastakümnetel remondivajadus. Uued elamud on ehitatud energiasäästlikult, kasutades uusi ja kvaliteetseid materjale ja tehnoloogiaid. Näiteks aitavad soojustagastusega ventilatsioon, targa kodu lahendus ja sidesüsteemid hoida igakuiselt kommunaalkuludes kokku. Lisaks ei ole uue maja puhul ühistu remondivõlga, mis vanas korteris võib osutuda suureks väljaminekuks.

Läbimõeldud ruumilahendused

Uute korterite ruumilahendus on reeglina samuti paremini läbimõeldud. Korterid on avaramad ja valgusküllasemad, lisaks on paljudel korteritel ka õdus rõdu. Vannitoa planeeringus on arvestatud pesumasina asukohaga ning magamistoas ja esikus nišiga sisseehitatava kapi jaoks. Suuremates korterites paikneb sageli ka garderoob.

Foto: Maris Tomba

Meelepärane siseviimistlus

Uut korterit ehitusjärgus ostes saad oma uue kodu viimistlusvalikute osas kaasa rääkida ja valida oma maitse järgi näiteks seinavärvi, vannitoaplaadid ja põrandamaterjali. Sageli saad viimistlusvalikud teha professionaalse sisekujundaja loodud erinevas stiilis pakettide seast, mille puhul kõik värvi- ja materjalivalikud on omavahel kooskõlas. Nii ei pea lähiaastatel mõtlema remondi peale või alustama uut kodu kätte saades esimese asjana selle ümber tegemist.

Soodustused

Uue korteri ostuks võid saada parema laenupakkumise, seda nii omafinantseeringu kui ka intressi puhul. Uusarendajad pakuvad sageli mööblitootjate ja sisustusettevõtete eripakkumisi ja soodustusi või on korteri laenu sisse võimalik tellida ka nt köögi- ja garderoobilahendus.

Mugavad panipaigad

Ühe korraliku uue korteri juurde kuulub enamasti ka majasisene panipaik. Lisaruum on vajalik jalgrataste, hobivarustuse, lapsevankri või hooajaväliste riiete hoidmiseks.

Läbimõeldud parkimine

Uute kortermajade juures on parkimiskohad elamu ees, maa-aluses parklas või kinnises hoovis. Kuigi uute kortermajade kinnistud on väiksemad kui vanadel kortermajadel, on üldjuhul iga korteri juurde arvestatud vähemalt üks parkimiskoht.

Uus ja kaasaegne naabruskond

Kodu ei lõppe oma välisuksega. Tänapäevase kortermaja juurde kuulub heakorrastatud ja roheline ümbrus ning turvaline uute atraktsioonidega laste mänguväljak. Sageli leiad uuest naabruskonnast lisaks ka vabaajaveetmise võimalusi igas vanuses elanikele — olgu selleks siis mõnus grilliala, kus suveõhtuid veeta, või hoopis kaasaegne välijõusaal, kus keha toonuses hoida.

Sinuga sarnased naabrid

Nii nagu sina, valivad ka teised tulevased naabrid kodu selle põhjal, kas ümbruses on meelepäraseid spordiradu, tegevust lastele, koole, ajaveetmisvõimalusi või linnamelu. Nõnda satuvad kokku elama sarnaste huvidega inimesed, kes moodustavad uue sõbraliku kogukonna.

Allikas: Bonava

LOE LISAKS: