Küünlad. Pühademaagia loomise esimene samm on küünlad, sest hubane küünlaleek toob pimedasse talve soojust valgust. Küünlaid võib olla üks või mitu, kuid parima efekti saavutad paljude sarnases stiilis küünaldega nii laual, riiulitel kui ka põrandal. Kui pelgad elavat tuld väikeste laste või koduloomade pärast, siis kasuta kinniseid laternaid või LEDidest küünlaimitatsioone.

Foto Anita Austvika / momenti.lv

Taimed ja oksad. Jõulutunnet loovad ka toataimed. Klassikalise jõulutähe kõrval sobivad jõululilledeks ka ratsuritäht, jõulukaktus ning küpress. Ka kõik teised toalilled võib pista jõuluajaks tumepunasesse, -sinisesse, -rohelisse või päris valgesse lillepotti. Ühevärvilise lillepoti ümber saab sõlmida ka laia siidpaela. Ja oksad on alati stiilsed!

Foto Liana Mikah / Unsplash

Pärg või kompositsioon. Jõulupärja välisuksele või kompositsiooni elutoa lauale saad küll ka osta, aga veel parem on see ise koos lastega valmis teha. Kasutada saad õlgi, käbisid, sammalt, marju ning oksi, aga lisada võid ka lõhnavaid komponente: kaneelikoort, mandariine ja piparkooke. Kaunistusi on kõige lihtsam kinnitada liimipüstoli või traadi abil.

Foto Jez Timms / Unsplash

Kingitused. Valmista tühjadest kingakarpidest ilusad dekoratiivsed kingipakid. Kasuta selleks kas efektvärve või pakkepaberit ning laia siidpaela. Ühte kingipakki võid jätta ava, kuhu pere kõik liikmed saavad pista jõuluvanale adresseeritud kirjad, head soovid ja uusaastalubadused.

Foto Elemet5 / Unsplash

Käsitöö. Kui armastad ise teha näputööd, kaunista kodu heegeldatud ehete, tassi- ja kannusoojendajate ning ise õmmeldud advendikalendriga. Käsitöö sobib ka loodusest inspireeritud jõuluehetega, näiteks männikäbide ja punutistega. Papist ja paberistki saab meisterdada stiilseid ja toredaid vidinaid.

Tekstiilid. Asenda diivanipatjade püürid, kasuta traditsioonilisi jõulutoone, näiteks tumesinist, metsarohelist ja sügavpunast. Materjalist proovi aktsendina sametit, mis on praegu väga moes.

Lõhnav vaagen. Kuhja kaussi või vaagnale jõuluhõngu loovaid suupisteid: õunu, mandariine, piparkooke ja pähkleid. Pista nende vahele kaneelikoort, mõned rohelised oksad ja piki üks apelsin kuivatatud nelgiga. Lõhnav ja maitsev kooslus tekitab hetkega pühadetunde.

Foto Joanna Kosinska / Unsplash

Õuekaunistus. Aseta ukse ette või terrassile puidust kast, suur seenekorv või vana plekkvann ning täida see õlgede, kuuseokste, sambla ja kanarbikuga ning lisa juurde LED-küünlad ja paar suurt jõulumuna. Ka lihtne latern on kena!

Foto Tamara Lesovaja / momenti.lv

LED-tuled. Kui tuppa toovad jõulumeeleolu küünlad, siis aias loovad efekti LED-tuled, mida võib kasutada valgusketina puudel ja räästas ning loomafiguuridena aias või terrassil.

Foto Filip Bunkens / Unsplash

IDEID kodu kaunistamiseks leiad ka siit: Vaata IKEA põhjamaiselt lummavat jõulukollektsiooni!