Üks tahab talumaja romantikat, teine šikki linnakodu

Üks tüüpilisemaid erimeelsusi puudutab kodu sisekujunduse stiili. Erinevaid stiile on teadupärast väga palju, alates rustikaalsest ja lõpetades ülimodernsega. Kui te ei suuda partneriga kodu stiili valikul kuidagi üksmeelele jõuda, proovige saavutada kompromiss stiilide miksimise teel. Näiteks võib baasiks võtta kaasaegse kujunduse ja vürtsitada seda üksikute romantiliste elementidega nagu antiiksed pildiraamid, vaasid ja muu selline. Kõige olulisem on, et kasutaksite läbivalt ühtesid ja samu värve ning et need omavahel ka kokku sobiksid. Kui lähtuda nendest lihtsatest reeglitest, on tulemus suure tõenäosusega maitsekas ja isikupärane.

Hinnas on küsimus

Sageli lähevad partnerite arvamused lahku ka selles osas, kui palju on mõistlik ühe või teise eseme eest maksta. Kui partner ei taha kuidagi sinu poolt välja valitud kalli, aga ülimugava diivaniga nõustuda, püüa talle selle eeliseid võimalikult ilmekalt demonsteerida. Lase tal poes diivani peal lösutada ja pikutada. Kui mööbliese on tõesti oma hinda väärt, võib partner pärast mõnusat patjadesse sukeldumist oma meelt muuta. Kui aga diivan ei tekita temas erilisi emotsioone, siis äkki polegi tegu teie jaoks õige diivaniga… Kui pooldad ise soodsamaid lahendusi, aga partner on kiindunud sinu arvates ebamõistlikult kallisse mööblitükki, püüa leida samade funktsioonidega odavam alternatiiv. Kui suudad talle selgeks teha, et sisuliselt sama asja eest pole mõtet rohkem maksta, võib ta objektiivsetel kaalutlustel sinuga isegi nõustuda.

Ei saa värve klappima

Kodu kujundamisel soovitatakse valida paar neutraalset värvi (valge, hall, beež), lisada neile paar-kolm erksamat värvi ja kasutada kogu gammat või osa sellest läbivalt igas ruumis. Kui tülitsete juba pikemat aega selle üle, et partneri lemmikvärv oranž ei paista kuidagi sobivat sinu kontseptsiooniga lillakates toonides kodust, siis võtke korraks aeg maha ja uurige värvikaarte lähemalt. Iga värv on saadaval kümnetes eri toonides ja kui panna kokku just need õiged toonid, saab pea kõiki värve omavahel sobitada, muuhulgas lillat ja oranži. Kakofoonilise asemel võib tulemus olla vägagi stiilne.

Peeglike, peeglike… kas ikka seina peal?

Sagedasemaid murekohti on ka üksmeele saavutamine mööblipaigutuse osas. See on oluline aspekt, kuna lõpptulemus mõjutab kodust liikumismugavust ja ka üldist heaolu, kui uskuda feng shui’d. Seda vastuolu on mõnevõrra lihtsam lahendada, kuna eksisteerivad teatud üldised reeglid, millest sisustuse paigutamisel lähtuda. Näiteks peaks voodi külgedest ja jalutsist jääma mugavaks liikumiseks vähemalt 70 cm vaba ruumi, diivani ja diivanilaua vahele vähemalt 30 cm. Seda tüüpi soovitusi on teisigi. Googeldage, konsulteerige asjatundjatega ja vajadusel tehke sisustusest skeem. Oluline on, et lõpptulemus oleks nauditav mõlema jaoks ning ka kodutunne oleks kummalgi ühine.

Allikas: Sisekujundaja Kristiina Luts, sisustuslust.ee