Rääkides praktilise poole pealt, loobu enne kujundama hakkamist kõigest üleliigsest ja vabane segajatest. Visuaalne müra, rääkimata elektroonikast, ei soosi pinge langust ega mõnusat väljapuhkamist. Teame, et paljud meie lugejad on südames agarad sisekujundajad ning seega tasuks meelde tuletada üht põhitõde: magamistoas võiks olla rahustav ja mahe õhkkond. Alusta rahuliku ja neutraalse põhjaga. Mustrite ja kirevuse üleküllus võib teha karuteene. Isegi kui moes on mustrid ja intensiivsed värvid, siis vali neid magamistuppa väikeses koguses ja hoolikalt järele mõeldes.

Mis on sel aastal magamistoas moes?


Loodustemaatika: märgata võib nii elustaimede kui ka taimemotiivide ning bambuse ja teiste naturaalsete materjalide rohket kasutamist. Tekstiili väljavahetamine on lihtsaim viis, kuidas koju mõistliku hinnaga värskendust tuua. Kui januned mustrite ja värvi järele, siis hangi näiteks rõõmsad padjakatted.

Puuvillased bohostiilis vaibad kaupluses Höme.

Naturaalsed materjalid: kehasõbralikud materjalid on tulnud, et jääda. Ajal, mil looduslähedusele ja ehedusele üha enam tähelepanu pööratakse, vajab oma osa ka magamistuba. Naturaalsest materjalist kangad on kehasõbralikud, hingavad ja tekitavad sooja tunde. Ole julge ja tekita kihiline efekt, sest nii saab veel hubasema tulemuse.

Eripärane mööbel: varem või hiljem vajab iga kodu läbimõeldud ja just sealsete elanike vajadusi arvestavat mööblilahendust. Olgu selleks kõike mahutav garderoob või tualettlaud naisperele. Saa sõbraks sahtlitega ja peida võimalikult palju kapiuste taha, et ruum oleks puhas. Ära pelga tuua sisse mõnd lahedat vigurit, näiteks avatud riiulit ehete hoidmiseks või kontrastsest materjalist detaile.

Taani mööblitootja Montana kummut Keep. Teid viib kokku Vepsäläineni salong Stockmannis.

Pilkupüüdev voodipeats: voodi olgu kvaliteetne, kehale sobiv ja täielikku väljapuhkamist toetav, aga samas ka silmale naudinguks. Voodipeatsi ja -raami valimisel mõtle hoopis raamist välja ja ole julge. Miks mitte valida suursugune polsterdus või nahkviimistlus! Mõnusalt toetav ning magamistuppa sobivalt rahulik ja elegantne oleks parim kooslus.

Vimkaga rippvalgustid: valgustite olulisust ei tasu alahinnata, olgugi et magamistuppa soovitakse tõenäoliselt mahedamat valgust. Anna võimalus julge ja omanäolise disainiga valgustitele, mis on kui kunstiteosed! Moes on valgustite gruppidena paigutamine ja ühtlasi on see väga hea moodus, kui puudub seinalambivalmidus.

Lustakas ja pilkupüüdev Karmani valgusti Sherwood E Robin. Maaletooja Hektor Light.

Õhus on tunda kevadet ja see saabub kiiremini kui arvata võiks. Hakka mõtteid koguma ja tube korrastama. Paljudes kauplustes on kevadkollektsioonid juba imetlemiseks valmis — leia oma!

LOE VEEL: