Anna värvidele võimalus

Kuigi hallikad ja valged seinad on koduomanike seas endiselt kõige populaarsemad, märgivad sisekujundajad ja värvieksperdid, et juba on hakanud ka klientide seas tekkima huvi eredamate värvilahenduste vastu. Hallid toonid hakkavad tasapisi minevikuvarju vajuma. Inimestel on üha enam vaja särtsu ja positiivsust — nad vajavad rohkem energiat, kui hall seda pakkuda suudab. Jah, hall jääb endiselt suurepäraseks neutraalseks taustatooniks, kuid edaspidi kasutatakse seda pigem toetava värvina kui terves ruumis tooniandjana. Rikkalikuma värvipaletiga saab ruumile lisada nii emotsionaalsust kui praktilisust. Viimases plaanis on eriti käepärased tumedamad toonid, mis aitavad luua efektseid taustu ning muuta vähem silmatorkavaks sellised igapäevased esemed nagu telerid ja treeningseaded, sulatades need tumeda taustaga ühte. Erksamad värvid on tõhusad tujutõstjad.

Lisaks sellele, et ruum peaks peegeldama meie enda isiksust, võiks see ühtlasi pakkuda ka lõõgastust ning teatud hetkedel isegi motivatsiooniallikaks olla. Uuringud on näidanud, et värvid on siinjuures suurepärane abivahend.

Inspiratsioon ümbritseb meid kõikjal

Erksat ja kirevat värviinspiratsiooni saab ammutada nii metsalille kimbust kui oma lemmikust toataimest või klaasvaasist. Disainerid soovitavad koduomanikel otsida värvilahendusi loodusest või leida inspiratsiooni olemasolevatest armastatud samettoolidest, punutud vaipadest ja aknakatetest. Või siis väisata mõnda värvikauplust ning koguda kokku ports värvinäidiseid, mis sind kõnetavad.

Parimad kohad värvidega mängimiseks

Kui oled põnevad ja särtsakad värvid välja valinud, siis tuleb leida sobiv koht nendega mängimiseks. See ei pruugi teinekord lihtne olla. Siin on sulle mõned efektsed ideed:

Väike ruum, võimas vau-efekt

Väikese ruumi kaunistamine rikkalike värvide ja mustritega on hea algus koduomanikele, kellele meeldivad julged värvikombinatsioonid, kuid kes pole veel päriselt valmis sellega suuremates eluruumides katsetama. Tualettruum on esimesteks katsetusteks ideaalne paik — sega kokku julgeid värve, mustreid ning põnevaid tapeete. Kui ise valikuga hätta jääd, otsi abi sisekujundajalt.

Muuda esik särtsakaks

Tervita oma külalisi värvika esikuga. Julgetes toonides esik avaldab hetkega muljet ning annab tooni tervele majapidamisele. Ja muidugi on tore ka koju jõuda, kui tuppa astudes meid rõõmsad värvid alati tervitavad!


Värvilised laed

Laed on veel üks suurepärane pind ootamatute värviplahvatustega mängimiseks. See on tore võimalus tubadesse värvi tuua, mõjub vähem heidutavana ning pakub ühtlasi hea jututeema. Vajadusel konsulteeri sisearhitektiga, kes aitab luua kooskõla lae värvi, diivanipatjade, kunsti ja teiste ruumis leiduvate lisandite vahel.

Kontsentreeritud värvilaigud

Kui lagi ei tundu päris õige koht, kust julgete värvitoonidega mängimist alustada, siis katseta värvidega ühel suurel seinapinnal. See loob võimsa mulje ning annab ruumile fookuspunkti. Ja alati on võimalus üht erksat tooni teiste toonidega mahendada. Sel pildil tasakaalustavad intensiivset rohelist pehmed oliivirohelised ja hallid. Harmoonilist tervikut täiendab valge põrand.

Värvieelistused on väga isiklikud

Eredate värvide puhul pole olemas mingeid kindlaid reegleid. Selle asemel soovitavad kujundajad koduomanikel lähtuda kombinatsioonist, mis toob ruumi just sellist energiat nagu nad ise soovivad. Muidugi tasub siinkohal arvestada ka tekstuuri ja mõõtkavaga ning sellega, millisel ajal päevast koduomanik seda ruumi reeglina kasutada plaanib.

LOE LISAKS: