Kümme väikest ja lihtsat momenti, millega saab kodu luksuslikumaks muuta

Tahad kodule pisut luksuslikumat välimust anda, kuid seda ilma rahakotti liigselt koormamata? Toome välja kümme enimlevinud nippi, mida sisekujundajad agaralt kasutavad. Vaata fotosid ja ammuta inspiratsiooni!
Loe edasi...

Toataimed, mis taluvad hästi hämarat kasvukohta

Kui kodu ei ole just kõige valgusküllasem ja tundub, et pime aeg röövib veel viimsegi valguskiire, ei ole põhjust muretsemiseks. Igasse kodusse leidub oma taim, mis suudab vastavates tingimustes kasvada. Muidugi ei meeldi mitte ühelegi taimele elada päris kottpimedas, küll aga leidub terve hulk leplikke isendeid, kes eelistavad just hämarat kasvukohta. Tutvustame neid vapraid taimi lähemalt!
Loe edasi...

Seitse kodust asja, mis sind uniseks muudavad

Pimedal ajal toodab aju rohkem und soodustavat hormooni nimega melatoniin. Seetõttu on ka meie üldine energiatase talviti keskmisest madalam. Kui aga tunned, et sooviksid hoopis karu kombel talveunne vajuda, tasuks kõigepealt veenduda, et meie kodu poleks põhjus, mis meid uniseks muudab.
Loe edasi...

Seitse sisustusnippi, millega talvele vastu minna

Kodu on kindlus, kus pime ja külm aeg mõnusalt üle elada ja taas kevadet ootama hakata. Et talvel on ka rohkem aega sisustuse ja muu tubasega tegeleda, otsisime välja seitse enamlevinud nõuannet, kuidas oma talvine elamine veelgi nauditavamaks muuta. Vaata pilte ja loe, mida soovitavad sisekujundajad talvel koduga ette võtta!
Loe edasi...

FOTOD | Uudista üle miljoni euro maksva luksusbussi kodust interjööri

Kodu ratastel ei kõla just kuigi glamuurselt ja luksuslikult, sest liikuvates elamistes valitseb anamasti ruumipuudus. Tüüpiliste haagisuvilate või autoelamute sisekujundustes on tihti mõeldud pigem põhiliste vajaduste rahuldamisele kui mugavale äraolemisele. Sakslaste Volkner Mobil veenab meid aga vastupidises — olemas on äärmiselt leidlikke ja luksuslikke ratastel elamisi, mille interjöörist leiab viie tärni hotellile väärilise sisustuse!
Loe edasi...

Metsa veerele rajatud avar ja hele kodu

Hele kodu metsa veerel

Poole tunni autosõidu kaugusel Stockholmist asub metsa veerel hele kodu, mis lummab juba eemalt. Mõnusa miljöö saab kergesti luua valgusega ja siin on see hästi toimina pandud. Avara elamise interjööri on pikitud mõnusaid värvilaike ja mustreid. Need teevad lihtsa sisekujunduse nauditavaks. Elutoale lisab suursugusust 5,5 meetri kõrgune lagi.
Loe edasi...

Levinumad vead, mida koju värve valides tehakse

Koju värve valides on kõige olulisem, et värv oleks hingelähedane ja tunneksime end selle taustal hästi. Kahjuks on aga õige tooni leidmine keerulisem, kui see esmapilgul tunduda võiks. Värvivalikuga puusse panna on väga lihtne, sest nüansse, millega koju värve valides arvestama peaks on küllaltki palju. Värv ei pruugi enamasti jääda selline, nagu värvikaardil, sest see, kuidas värv interjööris lõpuks mõjule pääseb, sõltub paljuski valgustusest ja teistest ruumis olevatest värvidest. Toome välja kõige levinumad vead, mida värvide valikul tehakse ja jagame nõuandeid nende vältimiseks!
Loe edasi...

Neli värvitooni, mis toovad magamistuppa kire

Muidugi pole olemas absoluutselt ühte värvi, mis sobib igasse magamistuppa — mis meeldib ühele, ei pruugi meeldida teisele. Ometi kõneleb värvipsühholoogia iseenda eest ja uuringutega on tehtud kindlaks neli värvitooni, mis magamistoas rohkem kirgi sütitavad.
Loe edasi...

FOTOD │ Aasta puitehitis 2017 on selgunud!

Raitwood büroo-olmehoone

Peaminister Jüri Ratas kuulutas puitarhitektuuri konverentsil "Puit — homse elukeskkonna võti" pidulikul auhinnagalal välja aasta puitehitise. Aasta Puitehitise auhinnaga pärjati Rasmus Reinolti ja Ivo-Martin Veelma (Arhitektuuribüroo Lokomotiiv) loodud Tartumaal asuv AS Raitwood olme-büroohoone, mis paistis silma oma puidukasutuse poolest nii eksterjööris kui ka interjööris.
Loe edasi...

Lühidalt — milline puit on kütteks parim?

Üheks levinumaks ja odavamaks küttematerjaliks eramajades on puit. Küttepuu juures tuleb kindlasti jälgida niiskuse taset, mis peaks jääma alla 20% — sel juhul on küttepuu kasutegur kõige suurem. Millist puitu aga siis eelistada?
Loe edasi...

LOE VEEL: