Esteloni asutaja ning peadisaineri ja -inseneri Alfred Vassilkovi jaoks on kõlari loomisel kesksel kohal audiopilt ning kõlari vorm on selle toetajaks. Välimuse saab paika alles siis, kui tehniline kontseptsioon on peensusteni välja töötatud.

“Heli puhtaks ja loomulikuks taasesitamiseks ei piisa ainult parimatest tehnilistest komponentidest, vaid iga komponent peab olema täpselt õiges kohas,” ütles Vassilkov. “Estelon YB kuju ja selle vormimiseks kasutatud materjalid on valitud põhjalike arvutuste tulemusena, et pakkuda kuulajale täiuslikku kolmemõõtmelist helielamust. YB välimus on peen ja minimalistlik, sobitudes ümbritsevasse ruumi loomulikult. Mul on väga hea meel, et Red Doti kriitiline žürii meid tunnustas. Terve meeskond on auhinnast tõeliselt liigutatud.”

YB iseloomulik voolujooneline korpus valmistatakse erilisest komposiitmaterjalist, mis võimaldab luua vajaliku kuju, jäikuse ja akustiliste omadustega vorme. Lõplik välimus antakse autotööstuses testitud spetsiaalsete lakkide ja värvidega ning valjuhääldid kaetakse kvaliteetse õrna kangaga. Kõik selleks, et tagada loomulik ja puhas helikvaliteet.

Red Doti auhinna looja Dr Peter Zeci sõnul kasutavad kõik võitjad õiget disainistrateegiat, olles mõistnud, et hea disain ja majanduslik edu käivad käsikäes. “Red Doti kriitilise žürii poolt antud auhind tõestab ettevõtte kõrget kvaliteeti ja edukat disainipoliitikat,” ütles Zec.

Red Doti tootedisaini auhinda on välja antud üle 60 aasta ja tänaseks on see kujunenud rahvusvaheliselt tunnustatud kvaliteedimärgiks. Võistluse žüriisse kuulub ligi 40 sõltumatut disainerit, valdkonna õppejõudu ja eriala ajakirjanikku. Kokku esitati Red Doti konkursi 47 kategooriasse üle 5500 töö 54 riigist.

Esteloni peadisainer Alfred Vassilkov asutas oma ettevõtte soovist luua maailma parimad kõlarid. Ligi 30 aastat helide kogemise tehnoloogilisi piire nihutanud Vassilkovi jaoks on iga tema arendatud kõlar meistriteos, mille komponendid valitakse parimate seast pärast Esteloni arenduslaboris tehtud põhjalikke teste.

“Looduse harmoonia ja selle täiuslikkus on minu peamiseks inspiratsiooniks püüdluses luua kõlarid, mille heli taasesitamise kvaliteet ja disain on laitmatud,” ütles Vassilkov. “Me saame tehnilist sooritust erinevate seadmetega testida, kuid iga kõlari lõplikuks hindajaks on inimkõrv.”

Esteloni kõlarid on võitnud üle maailma kümneid auhindu ja tunnistatud parimaks nii valdkonna ajakirjanike, muusikute kui heliloojate poolt. Vassilkov ja Esteloni meeskond on kujunenud üle maailma kõrgelt hinnatud innovaatoriks, olles nihutanud high-end-kõlarite piire nii heli kvaliteedi, disaini kui nende pakutava elamuse mõttes.