Peamine inspiratsiooniallikas on elu ise just nende inimeste pilgu kaudu, kes siin elama hakkavad.

Janne Heinaru: Siinses elamises sai loodud meeliköitvalt põnev uue ja vana kooslus — hele tumedaga, klassikaline modernsega ja naiselikkus tugevamate joontega disainielementidega.

Korter on avatud köögi, pesemisruumi ja esikuga. Disainimise juures mängis suurt rolli asjaolu, et kogu sisustus oli vaja luua selliselt, et ühest ruumist tekiks nn kolme ruumi tunne: magamistuba, elutuba ja köök, säilitades siiski terviklikkuse. Parimad projektid on sellised, kus korteri omanik usaldab 100% disainerit, sest ainult nii saab disainilahendused luua harmoniseerivalt, mis toimivad suurepäraselt nii kasutusmugavuse kui ka välimuse poolest.

Mööbel on hoolikalt valitud just selle korteri omapära arvestades. Diivan on lahtikäiv koos alumise voodiriiete kastiga, voodi on ebastandardse 1200 mm mõõduga, kauni ja kõrge peaotsa ning suure voodialuse kastiga. Voodi kõrval seina sees oleva niši sisse on ehitatud riiulite ja sahtlitega riidekapp, mille uksed sobituvad ideaalselt korteri üldvaatesse. Eraldi olen disaininud ja eritellimusena koos heade partneritega on valminud TV kapp ja valamukapp ning suur, mugav ja mahukas garderoobikapp koridoris. Vaip on kaunis, kontrastse mustvalge mustriga ja tuleb hästi esile teiste ühevärviliste elementide ning tumeda põranda taustal, tõstes esile imekauni tammeparketi.

Kooskõlas on valged seinad, halli tooni lagi ja kaunis õlitatud tume tamme laudparkett. Viimase toovad eriti hästi esile tumedamat halli värvi kõrged põrandaliistud. Üks sein on värvitud tumehalliks, mille taustal on suure televiisori vaatamine eriti mugav ja silmadele hea. Heledad ja neutraalsed üldtoonid on valitud just seetõttu, et vajadusel saab interjööri lisada erinevat värvi kujunduselemente, näiteks hooaja järgi.

Köögimööbli planeerimisel oli esmatähtis kogu hädavajaliku nutikas paigutamine ja maksimaalne ruumikasutus. Soov oli, et köök ei hakkaks domineerima, mistõttu sai valitud üleni valged käepidemeteta uksed. Lisaks on köögiosa soklita, et seal oleks võimalikult vähe visuaalset müra ja köök sulanduks paremini seintega. Erilist tähelepani võib pöörata köögi erilahendusena valminud riiulitekanduritele, mis on tõelised pilgupüüdjad.

Magamistoas on värvitud seinte kõrvale sobitatud rahulik, nude-tooni väikese klassikalise rombi mustriga kaunis tapeet, mis toob korterisse õrna ja naiselikku joont. Voodijalutsi vastasseina on oodata veel seinapeeglit, sahtlitega konsoollauda ning väiksema mõõtmelist selja- ja käetugedega tooli.

Valgustid on erinäolised ja nende valikul sai määravaks just neli-ühes lahendus ehk nelja ruumi funktsionaalsus on mahutatud ühte ruumi. Diivani kõrval loob hubasust kolme pirniga valgusti, mis toimib ka kohtvalgustina. Selle valgusti disainisin ise. Lisaks on süvavalgustid nii köögis, riidekapi ees kui ka koridoris. Valgustite lülitamine on detailideni läbimõeldud ja mugav kasutada kogu korteris.

Kardinad sai valitud kahes toonis. Helehall sobib kogu elamises kasutatud värvitoonidega, tumesinine toetab magamistoas rippuvat valgustit. Aluskardinaks on kasutatud tülli, mis annab pehmust, kergust ja naiselikkust ka elutoa poolele.

Kardinad saab päevasel ajal akende eest ära tõmmata kaunite punutud paeltega, mida saab kinnitada seinal olevate omapäraste ja pilkupüüdvate konksude külge. Paelad tulevad kontrastina ilmekalt esile valge seina taustal, sulandudes hästi klassikalises stiilis oleva ümmarguse söögilauaga, mille jalgadele andsin uue välimuse halli värvi ja vanutatud stiiliga.

Nii see kodu sündis. Tagasi vaadates võib öelda, et alati saab interjööri tuua vanu ja toimivaid lahendusi, andes neile just sellise näo, mis uuest elukohast oodatud kodutunde loovad. Siin kodus oli suur osa koostööl omanikega. See on parim allikas, et luua uusi ja põnevaid lahendusi.

LOE VEEL: