Tehasemaja konkursile võib esitada tehases toodetud puitmaju, mis on valminud ja kliendi poolt vastu võetud perioodil 2017-2020. Kandideeriv objekt peab üldplaanis vastama kolmele nõudele: hoone või erilahenduse kandev põhikonstruktsioon peab olema valmistatud puidust ning eeltoodetud tehase tingimustel ja võistlustöö insenertehnilise lahenduse loomise, tootmise ja ehitamise üle peab kontrolli omama Eesti ettevõte.

Aasta Tehasemaja 2020 konkursi parimad kuulutatakse välja ehitusmessi „Eesti Ehitab 2020“ avapeo raames 1. aprillil Tallinnas.

Aastate jooksul on tehasemajade konkursil osalenud ligi 200 Eesti majatehaste objekti eri riikidest. Eelmisel aastal osales kokku näiteks 34 puitmaja nii Hollandist, Jaapanist, Liechtensteinist, Norrast, Rootsist, Soomest ja Eestist. Võitjaks valiti siis Timbeco Woodhouse OÜ poolt toodetud keerukas fassaadielementide projekt Helsingi raamatukogule Oodi.

Aasta Tehasemaja konkurssi rahastab osaliselt Eesti puitmajade ekspordiklastri projekt, mida toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus klastrite arendamise programmist, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Meenutuseks vaata eelmise aasta võiduobjekte: VÕITJAD | Aasta tehasemaja 2019 parimad on selgunud!