Soovitud tulemuse asemel tõstab taoliste seadmete kasutamine igapäevaseid kulusid ja võib põhjustada keset suve angiini haigestumist.

Eramuomanike või ehitajatega vesteldes puutume kokku klassikaliste stereotüüpidega: kui te ei soovi, et katusekorrusel olev tuba üle kuumeneb, ärge paigaldage katuseaknaid. See väide peab paika vaid osaliselt. Jah, teie tuba kuumeneb palju kiiremini, kui seal on aken, sest päike paistab sisse. Kuid vaadakem asja teisest küljest — katuseaken muudab toa valgemaks ja soojemaks ning võimaldab tuba tuulutada. Kuidas aga tuulutada tuba nii, et aknast päikesesoojust sisse ei tuleks?
VELUX on päikesekuumuse vähendamiseks loonud erinevaid tooteid — sisemised pimenduskardinad ja välimised aknakatted: päikesevarju ning turvaruloo, mis takistavad soojuse pääsu siseruumidesse ning samal ajal võimaldavad lasta teie koju värsket õhku.

Pimendavad kardinad

Täisväärtuslik uni on väljapuhkamiseks oluline meile kõigile. Kõige parem on magada pimedas toas. VELUX pakub laia valikut pimenduskardinaid erinevate värvitoonide ja stiiliga. Valgust peegeldava kattega kangas pimendab ruumi täielikult.

Päikesevari — kõige lihtsam vahend kuumuse vähendamiseks

Olenevalt katuseakna tüübist ja klaaspaketist vähendab päikesevari kuumust kuni 76% tänu erilisele materjalile — see on küll kuumuskaitsega, kuid samas laseb valgust läbi ega varja vaadet. Päikesevari paigaldatakse aknast väljapoole akna välimise raami külge, et päikesekuumus ei jõuaks aknaklaasini. Tänu sellele püsib toa temperatuur soojal päikeselisel päeval meeldivana. Kuna päikesevari on valmistatud läbipaistvast võrkkangast, säilib võimalus aknast välja vaadata.

VELUX aknakatted on saadaval erinevate juhtimisviisidega. Valiku tegemisel tuleb arvestada katuseakende asukohta ja seda, kui tihti kardinat eeldatavasti liigutatakse.

VELUX päikesevarju on väga lihtne kasutada — avage aken, pöörake seda 180 kraadi ümber kesktelje ja kinnitage kardin kahe alumise raami välisküljel oleva konksu külge. Kardinat saab paigaldada seestpoolt ning akent saab avada ja sulgeda ka siis, kui kardin on akna ette tõmmatud.
Nii päikeseenergial töötavad kui ka elektrilised kardinad on kaugjuhitavad. Mõlemad sobivad suurepäraselt ligipääsmatutes kohtades paiknevatele VELUX katuseakendele.

Turvaruloo vähendab ülekuumenemist ja kaitseb täielikult ilmastikuolude eest

VELUX turvaruloo sobib suurepäraselt igasugusesse kliimasse või aastaaega, sest see ei lase toal suvel toal üle kuumeneda, talvel aga hoiab ruumi soojana. Turvaruloo võimaldab nii suvel kui talvel toa täielikult pimedaks teha. See kaitseb katuseakent ka sissemurdmise eest.

Turvaruloo kasutamine on väga lihtne. Kui seda ei kasutata, on see korpusesse peidetud. Ette panemiseks tuleb avada katuseaken ja pöörata seda 180 kraadi ümber kesktelje, kuni turvaruloo lukustub katuseakna raami külge. Akna sulgemisel rullub turvaruloo automaatselt akna ette.

Nii nagu päikesevarju puhul, peab ka turvaruloo juhtimisviisi valimisel arvestama sellega, kus see asub. Käsitsi juhitav turvaruloo peaks asuma sellisel kõrgusel, et seda saaks käsitsi avada ja sulgeda. Saadaval on nii päikeseenergial töötavad kui ka elektrilised, mis sobivad suurepäraselt kõrgemal asuvatele VELUX katuseakendele.

VELUX turvaruloode stiilne disain on saanud rahvusvahelisi auhindu, näiteks Red Doti disainiauhinna ja iFi tootedisaini auhinna.

Kõik VELUX tooted on valmistatud rangete standardite järgi parima kvaliteediga materjalidest ning on loodud aastatepikkuseks muretuks kasutamiseks. Kõikidele VELUX kardinatele ja ruloodele kehtib kolmeaastane garantii.

Õige ruumitemperatuuri saavutamiseks on väga oluline ka tuulutamine, eriti magamistoas enne magamaminekut. Ka akna tuulutusasendis hoidmine on hea võimalus parema sisekliima saavutamiseks. Suvisel ajal paraja ruumitemperatuuri tagamiseks soovitame tuulutada ruume ja paigaldada akendele kuumuskaitse.

Jaga
Kommentaarid