„Asjade hoiustamine on tihti kodudes üks suuremaid murekohti. L-UKS toob messile garderoobtoa ning esitleb uudistoodetena hõlmikustega kappe, mida saab kasutada kitsamate avade puhul. Samuti näidatakse uudset liuguste süsteemi, mis võimaldab paigaldada ka eriti suuremõõdulisi uksi,“ tutvustas messi korraldaja Anders Urbel.

Erilist huvi võiksid korraldaja sõnul peredele ja kontoriinimestele pakkuda innovatiivsed Smart Walls siseviimistlustooted. „Spetsiaalsete kruntide ja värvide abil muudetakse tavalised toaseinad selliseks, et neid saab kasutada nii valge- kui ka magnettahvlina,“ märkis ta.

Urbeli sõnul astub messil ühiselt üles ka Eesti disaini noorem põlvkond. „Eesti disaini alal on esindatud puidust vannidega Khis, männiokastest akustiliste seina- ja laeplaatidega OKKA, disainvalgustite ja -mööbliga Trinka Design, skandinaaviapäraste seinašabloonidega Stencilit, tekstiilidisaini ja käsitsi trükitud sisustustekstiilidega Frida&Lonni stuudio-pood ning maalitud sisustusaksessuaaridega Maalikoda,“ kirjeldas ta.

„Lisades sisekujundusele väärtust professionaalse valgus-, heli- ja multimeediasüsteemiga, on võimalik luua endale mugav keskkond. Messi üks eesmärkidest ongi tutvustada sisustustrende ning kaasaegset tehnoloogiat, et jagada ideid ja näpunäiteid neile, kel alles kodusisustamine pooleli,“ tutvustas Urbel.

Mess Ehitus ja Sisustus on Urbeli sõnul temaatiliselt mitmekesine, pakkudes võimalust konsulteerida ehitusvaldkonna spetsialistidega ning sõlmida soodsaid tehinguid. Näiteks tutvustatakse messil teiste seas innovatiivseid ja energiasäästlikke kütte-, sisekliima- ja energialahendusi, reovee biopuhasteid, päikesepaneele ning kõike muud vundamendiehitusest kuni hoone katuseni välja, kirjeldas korraldaja.

Messil Ehitus ja Sisustus on saanud traditsiooniks, et kõigil kolmel messipäeval pakutakse sisutihedat seminariprogrammi. Tänavu on seminaride märksõnadeks energiasäästlik mõtteviis, liginullenergiahooned ning kortermajade ventilatsiooni rekonstrueerimise kogemused Kredex meetme raames.

„Aastatepikkune kogemus näitab, et messikülastajatele lähevad üha enam korda energiasäästlikud lahendused — kõrge toasooja hind on pannud koduomanikke huvi tundma, milliseid tänapäevaseid lahendusi kodu renoveerimisel kasutada, et soojusenergia arvelt säästa,“ nentis korraldaja. Ta lisas, et messil saavad erialaspetsialistide abil vastused ka spetsiifilisemad küsimused.

Külastajaid ootab messil tõeline auhinnasadu, sest korraldaja jutu järgi loositakse messil välja omanäoline söegrill, integreeritav nõudepesumasin, muusikakeskus, tasuta korstnapühkimine ning kupong, millega on kuni aasta lõpuni võimalik iglusaun tervelt 500 € võrra soodsamalt endale hankida. „Messil tasub silmad lahti hoida ning kuponge täita, sest auhinnafond on tänavu märkimisväärne,“ soovitas messikorraldaja.

  • Ehitus- ja sisustusteemalisi messe on Tartu Näitused messikeskuses korraldatud juba 21 korda. Rohkem infot vaata www.ehitusmessid.ee.