Väga paljud tapeeditootjad on inspireeritud varasematest kümnenditest, nagu romantilised 30ndad, retrohõngulised 50ndad ning edevad 70-80ndad. Vanale ja tuttavale annavad aga värske aktsendi modernsed värvitoonid ja metalsed läiked, sest digitaaltehnoloogia pakub tootjatele üha enam võimalusi tapeedimaailmas fenomenaalseid mustri- ja värvikombinatsioone luua.

2014. aasta tapeedikollektsioonid pakuvad huvilistele meeliköitva kokteili julgetest lillemustritest vintaažstiilis graafikani ja külluslike tekstuurideni. Inglise maaromantika oma suurte lillevanikutega on endiselt moes.

Oma koha ka kinnitavad modernsed geomeetrilised ja abstraktsed mustrid, eriti ringid, uutes sensatsioonilistes toonides, nagu sügav sinakas-roheline, helesinine ja veinipunane. Pehmem lähenemine võimaldab eksperimenteerida kobrutanud eri suuruses valge ja pärliläikega või elegantsete mattide mustade ristkülikumustritega.

Retroelemendid inspireerivad paljusid tapeedidisainereid looma kaasaegsete detailidega kollektsioone, milles üllatavad multifilmistiilis vaba käega joonistused.

Muinasjutulise efekti loovad aga kivistunud metsad, oksaraod ning vesivärviefektiga maalilised lilled.

Tekstuurid domineerivad jätkuvalt, imiteerides kiltkivi, puitpaneele ja telliskivi ning leides endale koha urbanistlikus interjööris. Seinad muutuvad pehmete kudumite, kulunud puidu ja ajast räsitud krohvi mustritega reljeefseteks. Vanamoelist glamuuri kiirgavad kõrgreljeefis ornamentidega kujundatud värvitavad tapeedid säilitavad samuti oma populaarsuse.

Väga kuum trend on erinevad metallivarjundid: soe kuld, messing ja vask. Koos hõbedase läikega annavad nad ruumile sügavuse ja glamuuri. Vaskne läige sillerdab lilleõites ja kroonlehtedes, samuti elegantsetes ornamentides ja nahaimitatsioonis. Isegi maalähedane hallikas tapeet sädeleb hõbedaselt ja metalselt sellel hooajal. Eestlaste lemmikud koorevärvi ja beežid tapeedid on samuti endiselt moes, ent eelmise hooaja pruunides toonides tapeedi vahetab välja hall kõigis oma variatsioonides.

Suurim muutus on see, et pastelsetele toonidele pakuvad konkurentsi äärmiselt tumedad tapeedid, isegi must mustaga, mida kasutatakse just efektseinade katmisel. Sellisel juhul peaks vaatemängu kaasama kindlasti põneva valgusti, et kogu ilu esile kerkiks. Ka fototapeedid on endiselt väga stiilsed, kuid nendega võistlevad 3D viimistlusega mustrid, mis loovad liikuva, justkui elule äratatud seina illusiooni.

Kas lasta endki neil mänglevatel tuultel edasi kanda või jääda tuttavate ja turvaliste valikute poolehoidjaks, see on igaühe individuaalne maitse-eelistus. Ent otsustades mis tahes ruumi kujundamisel tapeedi kasuks võib olla kindel, et selles eklektilises ja laiahaardelises valikus ka sobivaim lahendus peitub.