1. Suured kuusekaunistused

Kui tavaliselt kasutatakse suuri jõuluehteid pigem kuuse alumistel okstel, siis tänavu võib neid näha tervel kuusel. Oluline on see, et ehted oleksid tehtud mõnest loodussõbralikust või taaskasutatud materjalist. Eriti trendikad on paberist kuuseehted, mis ei jäta endast maha suurt ökoloogilist jalajälge.

2. Käsitöö

Miks mitte kasutada kaunist jõuluaega koos perega millegi meisterdamiseks? Kui aga ikkagi aega või tahmist pole, siis saab toetada kohalikke käsitöömeistreid, soetades nende loomingut.

3. Küpsetatud jõulukaunistused

Jõulud tähendavad paljudes peredes ohjeldamatut kokkamist ja küpsetamist. Ja ega kõik ei peagi kohe kõhtu rändama — maitsvaid küpsetisi on võimalik kasutada ka kodu kaunistamisel.

4. Pärjad

Sellel hooajal on eriti populaarsed naturaalsed pärjad. Sellel aastal on isetegemine moes, seda ka pärgade puhul. Miks mitte meisterdada mõnel advendiõhtul koos perega üks kena pärg.

5. Kinkide pakkimine taaskasutatud paberisse

Tegu on väga lihtsa ja keskkonnasõbraliku trendiga. Üha enam inimesi eelistavad värvilistele ja läikivatele kinkepaberitele lihtsamaid ja naturaalsemaid alternatiive. Ka lihtne pruun pakkepaber võib olla jõulukuuse all väga stiilne ja kaunis ning kinkide pakkimisel võib ära kasutada ka tapeedijäägid. Lisaks keskkonnasõbralikkusele on võimalik nii luua väga isikupärased pakikesed.

6. Kaunistatud ukseesine

Kui interjööri kaunistamisest üksi ei piisa või on sul elamises lemmikloomad, kes kogu tubase jõuluilu sekunditega hävitada soovivad, siis kaunista ära hoopis välisuks. Säti suvistesse taimepottidesse kuuseoksi ja kaunista — nii jagub pühadeaegset ilu igale poole!

7. Keskkonnasõbralik jõulukuusk

Üks suurim muutus, mida jõuludel teha saab on keskkonnasõbraliku kuuse muretsemine. The Carbon Trusti andmetel on päris kuusel palju väiksem süsiniku jalajälg kui võltskuusel. Päris kuuske on võimalik osta ka juurtega, mis tähendab, et peale jõule on võimalik kuusk enda aeda istuda. Ja suure kuuse asemel võib muidugi ka asjale loovalt läheneda ja teha kuusk ise!