Võistluse laiem eesmärk on tuua esile puidu kui keskkonnasõbraliku ja kohaliku ehitusmaterjali eeliseid ehituses, edendada puitarhitektuuri arengut ning tõsta puidu mainet ehitusmaterjalina.

“Aasta puitehitis 2015” võislusele saab ehitisi esitada 7. septembrist kuni 4. oktoobrini 2015. Võistlusel osalemiseks tuleb täita ankeet www.puuinfo.ee leheküljel.

Võistluse tulemused kuulutatakse välja novembris toimuval arhitektuurikonverentsil “Puit — homse elukeskkonna võti”.

Lisaks peaauhinnale antakse välja “UPM-Kymmene Otepää aasta vineeriauhind”, “Arcwood’i aasta liimpuiduauhind”, Raitwood’i aasta fassaadiauhind” ning sel aastal esimsest korda eriauhind parimale traditsiooni tõlgendusele kaasaegses puitarhitektuuris. Portaalis moodnekodu.ee saab valida ka publiku lemmiku. Eelmisel aastal oli selleks Karmo Tõra projekteeritud Kasetuka suvemaja, loe lähemalt SIIT.

Võistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Riigi Kinnisvara AS, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu esindajad ning eelmise „Aasta puitehitise“ võistluse peaauhinna võitja.

Eelmisel aastal pälvis peaauhinna arhitekt Sten Ader oma Saaremaale kavandatud Eikla Klubi (seltsimaja) eest. Nõukogudeaegse proportsioonitu koolihoone lammutamise järel kerkis samasse täiesti uus ehitis, maast laeni puust. Hoone kolm tiiba on igaüks oma värvi, vormi ja sisuga, külakeskkonnaga harmoneeruv kogukonnasüda on õige asi õiges kohas.

Vaata eelmise aasta finaliste galeriist