Lääne-Virumaal Kiltsi kandis asuva maakodu soetasid Kerli vanemad aastaid tagasi, kui ta oli teismeline. „Elasime Rakveres, mis on siit 30 kilomeetrit eemal, ning vanemad ostsid selle koha suvekoduks. Alguses oli see üsna võssa kasvanud, kuid nad ehitasid maja kenasti üles,“ meenutab Kerli, kes tol ajal maal olemisest lugu pidada ei osanud, eelistades pigem linna jääda ja suve näiteks spordilaagris veeta.

Sauna ette ehitas Kerli õemees kaubaalustest aiamööbli. Nii saab pärast leilivõttu end sauna ees jahutada.


Kui Kerli vanemad lahutasid, jäi maja kümneks aastaks tühjana seisma: ema seal enam ei käinud ning isast ei olnud maja eest hoolitsejat. Mingil ajal tundis aga Kerli soovi oma maja järele.

Kaaludes eksabikaasaga isegi uue ostu, mõistsid nad lõpuks mõlemad, et pole vaja ehitada uut, kui tegelikult on üks tühjalt ootamas. Nii võtsidki nad perega ette ning hakkasid viis aastat tagasi maja uuesti kõpitsema. Tööd tuli tegema hakata nullist peale.

„Ma ei kujutanud ette, et kümne aastaga võib üks majapidamine nii võssa kasvada. Väikestest kuuseistikutest olid selle ajaga kasvanud puud. Mõtlesin, et hullemaks enam minna ei või, ja nii asusime tööle,“ meenutab Kerli.

Linikust pidi esialgu tulema voodikate. Kuna mingil ajal sai Kerlil viitsimine otsa, siis katab see nüüd elutoa lauda.

„Esimene suurem töö oli põõsaste juurimine: panime ATV-le köied taha ning hakkasime hoovis sõstrapõõsaid ja sireleid harvendama. Niisiis ongi see osa aiast sõna otseses mõttes sentimeeter sentimeetri haaval üles töötatud,“ meenutab Kerli. Kulukamate töödena võeti ette vee ja elektri majjatoomine, kõige aeganõudvamaks on seni osutunud ümbruse korrastus, sest juba ainuüksi kogu platsi niitmine võtab terve tööpäeva.

Edasi loe Kodu & Aia juulinumbrist, kust leiad veel mõnusa maakodu Noarootsis, Marju Randmeri kodu Los Angeleses, muinasjutulise aia Muhus, võrratud roosid, 10 nippi ürdiaeda, kogu pere mängumaja, saagika suvikõrvitsa kasvatamise ja retseptid. Isetegijatele maiuspalaks juhised kaubaalusest šiki laua, nägusa nõuderesti, pitsilise küünlalaterna, aiabasseini ja vaibast võrkkiige valmistamiseks. Loe ja naudi!