Avarat, kolme toa ja kahe ruumika vannitoaga korterit ümbritseb paarisajaruutmeetrine terrass, kus saab segamatult imetleda nii vanalinna torne, südalinna kõrghooneid, Kalamaja puitasumit kui ka merel triivivaid laevu.

200 m2 suurune terrass toimib katusekorteris ekstra eluruumina. Avar vabaõhu-lounge on sisustatud firma Kettal terrassimööbli ja -tekstiilidega, grillida ja süüa valmistada saab Eesti kaubamärgi Ulaelu väliköögis.


Ootamatult avar ja suurlinlikult kujundatud katuseterrass, mis on oma pinnalt suurem kui korter ise, pakub peale suurepäraste vaadete mugavaid istumisoaase diivanitel ja päikesetoolides, võimalusi
seltskondlikuks ajaveetmiseks ning ühisteks söögivalmistamisteks Ulaelu stiilse väliköögi ümber. Et stiilses vabaõhu-lounge’is õdusam meeleolu luua, kaeti hoone fassaad terrassi ulatuses tumeda puitlaudisega, privaatse äraolemise tagavad uued mattklaasist piirded (meresuunale valiti läbipaistvadklaaspiirded). Urbanistlikku keskkonda sobiv ja vähest hoolt vajav madal kukeharjapeenar ootab terrassile veel taimekaste, et linlik väliruum oleks tervikuna organiseeritud ning valmis meelt lahutama ja külalisi võõrustama.

Lihtsast ametikorterist uhkeks residentsiks
Siseruumides muudeti ruumikava, maha võeti hulk mittevajalikke vaheseinu, vannitoad planeeriti avaramaks ning kogu korteri liikumisskeem loogilisemaks. Peale kahe kandva seina ei piiranud
sisearhitekti tegutsemisvabadust miski, isegi kliendi maitse-eelistustest ning ootustest tuli esialgu kirja teel aimu saada.

Ehkki korteriomanik sisearhitektile olulisi ettekirjutusi ei teinud, oli tal üks kindel soov — avarad ja luksuslikud vannitoad. Viimased “kasvasid” projekteerimise käigus suuremaks ning said ruumi juurde sauna arvel.


“Kogu vastutus jääb sisearhitekti peale, kui tellija oma nägemust ette ei kirjuta. Pead mõistatama, kujutama end justkui kliendi asemele, et aru saada, mis on tema vajadused ja soovid,” märgib Külli
Salum. “Projekti alguses näitasin korteriomanikule erinevaid stiilikavandeid, mõistmaks, milline on tema maitse, ning seejärel sain tegutsemiseks juba vabad käed. Valmis interjöör on tervikuna selge ja lihtne.”

Lugu ilmus ajakirja Diivan septembrinumbris. Osta värske number poest ja vaata www.telli24.ee.