“Kui jõulueelses saginas kipuvad kingi-ideed otsa saama või tahaks just sel talvel mõnda oma lähedast millegi eriti originaalsega üllatada, siis sellel disainilaadal leiab neile muredele kindlasti lahenduse,” kinnitas ürituse eestvedaja Kirke Tatar. Lisaks juba tuntud disaineritele osalevad laadal ka noorema põlvkonna tegijad ja näha saab nii uute ehte-, naha-, keraamika- kui ka rõivakollektsioonide esmaesitlusi. Foto: karmensaat.com

“Tegemist ei ole tavalise laadaga, kus saab ainult osta ja müüa, vaid me ootame inimesi disaineritega kohtuma ja ka ise nende käe all jõulukinke meisterdama,” kommenteeris tänavust jõuluturgu Disainiöö peakorraldaja ja Eesti Disainerite Liidu esinaine Ilona Gurjanova. “Tahame näidata, et iga inimene saab soovi korral osaleda ka loomeprotsessis ning jätkata Disainiöö missiooni disainiteadlikkuse tõstmisel.” Näiteks laupäeval õpetab disainer Elmer Treier, kuidas valmistada põrandatootmisjääkidest originaalset puidust lampi ning teisipäeval leiab aset trendika nahast choker-kaelakee valmistamise töötuba disainer Karlotta juhendamisel. Pühapäeval toimuvad töötoad lastele.

Foto: Elmet Treieri valgusti "Karukell", estoniandesignhouse.ee

Disainilaadal osaleb ka taaskasutatud kangast valmistatud lasteriietebrändi Kalamaja Prinsess looja Karin Rask, kelle sõnul ei tasuks jõulude ajal liiga palju asju osta, aga kui osta, siis midagi sellist, mis ei jääks vedelema ja kaua vastu peaks. “Minu meelest on kõige toredam kinkida ning kingiks saada isetehtud asju – mõni suvine moos või vürtsikas piparkoogitaigen, isetehtud kuuseehted või punutud käepael,” rääkis Rask. “Aga erinevate kohalike disainerite toodete üle on mul ka alati väga hea meel, sest Eesti disain on väga kõrgel tasemel ja ägedaid asju on tõesti palju.”

Eesti Disaini Maja jõuluturul Solarise keskuses osalevad: Reet Aus, Kelpman Textile, Stella Soomlais, New Vintage by Kriss, Kalamaja Printsess, Monika Järg, ÖÖLOOM, SOMA Jewellery, Karmen Saat, Anne-Liis Leht, Elmet Treier, Tõnis Vellama, Igor Volkov, Bold Tuesday, Marion Isabelle Varik, Kadri Kruus, Kristina Sibul, Julia Perlin jt.