Viimistlus ja materjalid

2018. aasta vannitoatrende iseloomustab tehnoloogia ja looduse ühtesulavus. Erinevate materjalide valik ning arvukad vihjed erinevatele ajastutele ja stiilidele muudavad vannitoa sisustamise põnevaks protsessiks. Populaarseteks materjalideks on bambus ja hele puit. See aga ei tähenda, et vannitoad oleksid üdini maalähedased. Glamuuri ja 1960ndate stiili eeskujusid võib tuleval aastal märgata geomeetriliste kujunditega põrandaplaatidel. Värvitoonid on jällegi laenatud dramaatilisest juugendist ja art deco’st. Näha saab hüpnootilisi lillasid ja sügavaid rohelisi, aga ka pärlikarva valgeid ja beeže toone. Samuti tervitab uus aasta sinist ja seda küllaltki laias spektris.

Sellist liberaalsust, nagu seda toob 2018. aasta, ei ole vannitoatrendide puhul ammu täheldatud. Võimalik, et sisustusmaailm on väsinud möödunud kümnendi lihtsatest ja minimalistlikest vormidest ning hallidest-valgetest värvidest. Kes soovib, võib nüüd oma vannitoa lausa vikerkaarevärvidesse rüütada, sest ka muinasjuttudest ja legendidest inspireeritud fantaasiaküllased lahendused on igati au sees.

Moes on ka eritoonilised betoonpõrandad, mis tekitavad vannitoas rahuliku tunde ja lisavad ruumile tööstuslikku stiili. Betooni karget ja karmi väljanägemist aitavad pehmendada toataimed. Sisustusaksessuaaride asemel tasubki uuel aastal teha ruumi taimedele, mis niisket ja hämarat miljööd taluvad.

Trendikad on ka erinevad looduslikud materjalid, mistõttu kivi kasutamine vannitoas on igati teretulnud. Näha saab põnevaid katsetusi ja eksperimente — miks mitte tuua oma vannituppa näiteks merekivid.

Mis puudutab segisteid ja kraane, siis jätkuvalt lööb laineid messing.

2018. aasta vannitoadisain on värvivalikutes küllaltki vaba. Märksõnaks on pigem värvide muusika. Näiteks erinevate toonide kokkusegamisel tekib suurepärane polüfoonia, kus kõik osad täiendavad üksteist. Mõnikord soovitatakse kasutada ühe ühtlaste tooni asemel sama tooni erinevaid varjundeid, mistõttu tuleb selle värvi tõeline ilu esile mitmest küljest. Kokkuvõttes on 2018. aastal moes värvitoonid, mis sümboliseerivad viimistletust ja erilist atmosfääri.

Must ja tumehall värv muutuvad praegusest veelgi populaarsemaks, seda aga peamiselt taustatoonidena. Tumeda fooniga vannituppa võib julgelt tuua heledat või värvilist vannitoamööblit, aga kombineerida tumedat pinda ka rahulike betoonivärvide või naturaalse puiduga. Tähele tasub panna ka külluslikke marjatoone. Eriti trendikas on sügavlilla ja punakad -roosakad vaarikatoonid.

Need sobivad kokku igasuguse stiiliga ja loomulikult ka maalähedasega. Samuti kohtab uuel aastal rohkelt rohelisi. Omavahel segatakse rohelise külmi ja sooje toone, mis annavad huvitava ja argisest erineva tulemuse. Kui armastad luksust, siis tea, et eriti suurejooneliselt mõjuvad suured vannitoad, kus on põhitoonina kasutatud kuninglikku smaragdrohelist.

2018. aastal on trendikas kombineerida uut ja vana stiili. Seetõttu ei maksa imestada, kui näed vannitoas kõrvuti vanamoodsatel jalgadel seisvat vanni ja laia modernset betoonist kraanikaussi. Kui kõikide detailidega julgelt ja oskuslikust mängida ja mitte end raamidesse kinni suruda, võib saavutada väga omanäolise ja erilise stiili.

Moodi tuleb uuesti art-decolik vannitoamööbel. Märksõnaks on luksus ja mugavus ning seda tähistab ka ruumi keskel asuv vann. Soositud on nii modernseid, LED-valgustitega kui ka vanaaegsed dekoratiivsete jalgadega vannid. Kindlasti tasub loominguliselt läheneda ka dušinurgale ja kraanikausile. Silmatorkav dušikabiin või valamu on algaval aastal kohustuslikuks aksessuaariks!

Allikas: house-interior.net

LOE LISAKS: