Tema sõnul on tellija ja arhitekti vahel kõige olulisem tihe koostöö, aga samas peab arhitektile jätma piisavalt õhku ja ruumi, et tema looming kannatada ei saaks. Vastasel juhul pole tulemus kummalegi poolele meelepärane.

Oma ideed ja võimalused
Enne arhitektiga kohtumist on hea, kui mõtled läbi, milline võiks sinu kodu olla: klassikaline, öko, modernne, puitvoodriga, betoonist, kahekorruseline, viilkatusega jne. Et saada aimu sinu soovist, vajab arhitekt võimalikult palju killukesi, mille põhjal terve mosaiik kokku panna. Heaks abiliseks on siin internet ja ajakirjad, kust saad ideid koguda ja neid paremini edasi anda.
Andri Kirsima projekteeritud viilkatusega eramu

Kuidas valida õiget arhitekti
Hea on end kurssi viia mitme arhitekti loominguga ja valida välja paar-kolm. Lase neil oma kontseptsioon lahti seletada, see aitab saada aimu, kes võiks sinu ehitusfilosoofiaga kõige paremini sobida. Abiks on siin ka kindlasti varasemad tööd ning sõprade-tuttavate soovitused. Õige tunnetus peab olema mõlemapoolne.

Eelarve hoolikalt läbi mõelda
Enne arhitektiga kohtumist tee endale selgeks, kui palju sa kodu ehitamisele kulutada saad. Arhitektil on võimatu ette öelda, kui palju miski maksma läheb, kui ta ei tea eelarve suurust, sest iga koduehitaja ja tema ambitsioonid on erinevad. Muidugi ei pea teadma täpset summat, aga oma võimalustega ollakse ikka kursis. Kui see on paigas, on ka arhitektil sulle soovitusi anda.
Andri Kirsima loodud eramu Maarjamäel

Usalda oma arhitekti
Kui arhitekt on valitud, siis usalda teda — tal on kindlasti parimad kavatsused sinu kodu loomisel. Arhitektile meeldib kuulata sinu mõtteid ja ideid, aga tähtis on ka, et sina teda kuulaksid. Üks asi on see, milline sinu kodu välja hakkab nägema, aga arhitekti töö on ka maja seestpoolt toimima panna. Läbi on vaja mõelda elektrisüsteem, valgustus, torustik ja palju muud. Siinkohal on hea kuulata arhitekti, kes sellega päevast päeva kokku puutub ega tasu olla paindumatu. Ole avatud arhitekti ideedele.

Selgusetu selgeks
Kui midagi jääb selgusetuks, siis küsi arhitektilt julgesti üle, sest nagu teada, ei ole olemas rumalaid küsimusi. Tähtis on endale asjad selgeks saada. Oluline on üsna alguses kokku leppida ajakavas, eelarve ootustes ja ettearvamatutes kuludes — kogenud arhitekt oskab üsna paljut ette näha ja ta annab sulle sellest varakult teada.
Andri Kirsima on ühendanud osavasti betooni ja puidu