Ehkki ajalooväärtuslike hoonete kontsentratsioonilt võrreldakse Rotermanni kvartalit Tallinna vanalinnaga, on nii maja kui ka Ines Haagi loodud interjöör selgelt ühed nüüdisaegsemad Tallinnas. Alver Arhitektide loodud seitsmekorruseline maja külgneb renoveeritud Rotermanni kruubiveskiga ja vaatab näoga Rotermanni tänava jalakäijate ala poole.

Kvartali südant tähistava väljaku äärde jäävas majas oli korter esialgu justkui vaatele ja avarusele selja pööranud. Seetõttu oli sisearhitekti esimeseks mõtteks korterisse astudes, et planeeringut peab kindlasti muutma, ning nüüd avaneb elutoast ilmselt üks kvartali paremaid vaateid.

Köögi kivist pinnad on valminud Kiviprojektis.


Viimased on aga selle korteri puhul mänginud võtmerolli, sest akendesse paistvad roostekarva toonid said nõnda ka läbi akende tuppa tulla. Ja tulidki — nii roostekarva diivani kujul kui ka magamistoa seinale maalitud akvarellina. Samadesse toonidesse värvib end nüüd omakorda akna taga ka sügis.

Absoluutne usaldus
Korteri pisiasjadeni harmoneeruv interjöör sai võimalikuks ainult tänu tellija absoluutsele usalduselesisearhitekti vastu. “Eestis võiks rohkem olla selliseid teadlikke tellijaid, kes mõistavad, et hea koostöö tulemusena sünnibki funktsionaalne ja stiililiselt terviklik interjöörilahendus,” oli Ines Haak väga rahul — ta läks selle korteri puhul detaile sättides palju kaugemale sellest, mida sisearhitektil tavaliselt on võimalik teha, valides vaase ja isegi kujundades korteri omanike väikest raamatukogu.

Esikut ja elutuba jagab pleksiklaasist tagaseinaga riiul, millest kumab esikusse valgust ja varje.


Sajaruutmeetrisesse korterisse mahuvad avatud köögiga elutuba, kodukontor, mida saab kasutada ka külalistetoana, magamistuba ja kaks vannituba.

Avatud köögiga elutuba poolitab nurgadiivan, millelt on hea vaadata nii telerit kui ka Rotermanni platsi saginat. Avarale väljakule avanevas elutoas on suurlinliku vaate nautimiseks tegelikult akna all isegieraldi tugitool, mille ette saab ülimalt luksusliku puhkehetke loomise nimel sättida ka jalatoe. Vaated on küll olulised, ent suurte aknapindade ette valiti Sunorekist ka kardinad, mis ruumi täiesti pimedaks muudavad. Valgetel juuniöödel saab mängida augustiöid ja nii on võimalik (kino naabruses elades) luua ka oma kino.

Lugu ilmus ajakirja Diivan oktoobrinumbris. Osta ajakiri poest ja vaata www.telli24.ee.