Sisekujundaja Karoliina Miido, kes veab Kalamajas Nordic Design Home nimelist sisustuspoodi ütleb, et jahedate sügisilmade saabudes ihkame ikka soojust ja hubasust ning siin tulevad appi pehmed tekstiilid ja hämarad valgusallikad. Tavapäraselt süütame sügiseti taas küünlad kuid sel hooajal võiks abiks võtta hoopis suuremad laternad, mis küünlaleegi õdusat efekti veelgi võimendavad. Aseta latern põrandale, pista sisse lausa mitu küünalt ning naudi sellest voogavat hubast valgust ning uut pilkupüüdvat sisustuselementi!

Fotod 2x: Latern Lumen brändilt House Doctor, nordicdesignhome.ee

Kui selle sügise värvipalettides valitsevad suures osas naturaalsed murtud toonid, siis Karoliina tooks nende kõrval kontrastina esile hoopiski teise tugevalt kanda kinnitanud suuna — glamuursema art deco stiili. Selle ideaalseks näiteks on Nordic Design Home’i põrandalamp Wonder, mis oma geomeetrilise silueti ja kuldse viimistlusega lisaks soojale valgusele interjööri ajatult stiilse elemendi lisab. Kauneid art deco jooni kohtab palju ka aksessuaaride disainis.

Foto: Põrandalamp Wonder brändilt Hübsch, nordicdesignhome.ee

Liina Treimann, kes avas aasta tagasi Tallinna kesklinnas abikaasaga oma sisustussalongi Treimann Mööbel ja Disain, usub, et külmal ajal annavad interjööris hubasust värvid ja väiksed detailid — näiteks ei ole midagi mõnusamat, kui pehme ja mugav diivan ja kui see on veel nt kollast või roosat värvi, siis sellel istudes ei tunne sa kunagi külma!

Foto: Notre Monde, treimann.ee

Sel sügis-talvel hooajal on koha sisse võtnud naturaalsed toonid, nt kollane, sambla roheline ja vürtsi lisavad roosad toonid. Erilist hubasust aitavad luua Notre Monde kandikud, mida saab nii seinale paigutada kui väiksemad kandikud laual, millel on kena serveerida sooja jooki ja desserte.

H&M HOME’i turundusjuht Ester Kannelmäe lisab, et jaheda aja kõige olulisem osa on teadagi koosolemine — sõprade ja lähedaste kokku kutsumine ning nendega koos lõõgastumine ja pidutsemine. H&M HOME talvekollektsioon lähtubki just talvistest koosolemistest ja aitab luua täiuslikku keskkonda mõnusate plaanide elluviimiseks. Inspiratsiooni pakutakse kahes erinevas võtmes. Hubane ja rustikaalne suund ammutab talvistest maastikest, igihaljast loodusest ja loomadest. Elegantsem trend keskendub kuldsetele toonidele ja luksuslikele materjalidele. Glamuursema ja elegantsema look’i võtmeks on luksuslikkus, mida aitavad edastada kuldsed ja merevaigutoonid, aga samuti ka materjalid nagu kunstkarusnahk, samet, messing ja pronks.

Foto: H&M HOME, hm.com

Tagasihoidlikum kollektsiooni osa innustab tooma talvist atmosfääri ka tuppa — lisama interjöörile valgeid lopsakaid kudumeid ning printe, mis on inspireeritud talvise metsa floorast ja faunast. Hinnas on ka naturaalsed materjalid nagu näiteks linane, džuut ja puit. Traditsioonilistele triibu- ja ruudumustrilistele kangastele sekundeerivad kunstkarusnahk ja modernsed punased toonid, mis mõjuvad kõik koos värskelt.

Foto: H&M HOME, hm.com

Älis Sults sisustuspoest Perfect Home ütleb, et külmal ja pimedal ajal muudab hetkega olemise hubaseks elav tuli, nii kaminas, kui ka kaunites küünlalaternates. Õdusust lisavad interjööri naturaalsed toonid ning materjalid, mis enne sädelevat ja pidulikku jõuluaega lasevad nautida rahulikumat sügist.

Fotod 2x: Perfect Home, perfecthome.ee

Tuleohutust silmas pidades saab luua meeleolukat valgust ka patareitoitel LED-valguspaeltega. Traadist valguspaela saab hõlpsalt painutada soovitud asendisse, näiteks raagus oksa ümber.

LOE LISAKS: