Alvar Aaltot (1898-1976) peetakse üheks moodsa arhitektuuri ja disaini meistriks. Ta oli funktsionalist, kes arendas välja oma unikaalse stiili, kombineerides ratsionaalse arhitektuuri orgaanilisusega. Tema tööd on rahvusvaheliselt tunnustatud ning tema loodud hooned kaunistavad paljusid Soome linnu. Ka Aalto mööblit ning klaasist vaaside kollektsiooni armastavad disainihuvilised üle maailma.

Aalto lähenemist disainile iseloomustas praktiline aspekt: disain põhines inimlikel vajadustel. 1936. aasta Karhula-Iittala disainikonkursi jaoks lõi Aalto lihtsa ja vaba vormiga vaasikollektsiooni. Vaasid ei olnud mitte ainult revolutsioonilise geomeetrilise vormiga vaid lubasid kasutajal otsustada, milleks neid kasutada. Aasta hiljem tutvustati vaase esimest korda Pariisi maailmanäitusel, mis oli Alvar Aalto jaoks läbimurre tööstusdisaini maailma.

Aalto vaaside vaba vormi tõlgendatakse mitmeti, kuid paljude jaoks tähendavad need Soome tuhandeid järvi oma looklevate kallastega.

Aalto vaase puhutakse endiselt suuga iga päev Iittala tehases Soomes. Ühe Aalto vaasi tegemiseks läheb vaja 7 käsitöömeistrit, 12 tööetappi, 1100 kraadi kuumust ning 10 tundi. Osavad käsitöömeistrid hoiavad pühendunult traditsiooni elus ning iga Aalto vaas on individuaalselt valmistatud.

Aalto vaas on alati olnud populaarne kingitus. Lai valik erinevaid vorme ja värve on igale kinkijale piisavalt valikuvõimalusi andnud. Kui kinkida kellelegi Aalto toode, võib olla kindel, et kingitus ei kaota oma väärtust ning on hinnatud ka järgmiste generatsioonide seas.

Aalto kollektsiooni 80. aastapäeva puhul tutvustab Iittala ka uusi tooteid. Põhitoodete valikusse lisanduvad smaragdrohelised vaasid. Smaragdroheline värv viitab Alvar Aalto naisele Aino Aaltole, kuna sarnane värvitoon oli kasutusel ka Aino Aalto kollektsioonis 1932. aastal.

Lisaks tutvustatakse kahes suuruses Alvar Aalto vineerist serveerimiskausse, mis iseloomustavad Aalto sidet orgaanilise vormi, materjali ja loodusega. Kauss või kandik sobib nii kauniks sisekujunduselemendiks, kui ka näiteks puuviljade serveerimiseks.